Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Eerste asfalt voor nieuwe N 210

Afgelopen woensdag, 5 maart, is het eerste asfalt aangebracht op de nieuwe N 210. Dit gebeurde op de nieuwe hoofdrijbaan van het eerder aangelegde `meetvak' ter hoogte van de Zuidbroekse Opweg.

De bouw van de nieuwe N 210 is in volle gang. Op verschillende locaties op het veertien kilometer tellende tracé wordt nu gewerkt. Tussen de Breekade en de Zijdeweg wordt gewerkt aan de parallelweg. Ook wordt hier een nieuwe waterleiding aangelegd door Oasen. De huidige leiding ligt in het nieuwe tracé van de N 210 en moet dus vervangen worden.

Vanaf de Berkenwoude richting Bergambacht vordert het werk ook gestaag. Een groot deel van de parallelweg en de hoofdrijbaan is hier inmiddels gerealiseerd. Ter hoogte van de Okkersekade begint de fietstunnel vorm te krijgen.

Voor weggebruikers brengen al deze werkzaamheden onvermijdelijk overlast met zich mee. Op een aantal wegvakken geldt, op werktijden tussen 06.00 en 22.00 uur, een beperking van de maximumsnelheid van 50 km. per uur.

Fietsers

Daarnaast is het soms nodig voor de werkzaamheden gebruik te maken van de (huidige) parallelweg. Om materialen te lossen bijvoorbeeld. Vooral fietsende scholieren in Bergambacht zijn ondertussen bekend met tijdelijke hindernissen op het fietspad. Zij fietsen er immers iedere dag langs. In deze gewenning schuilt ook een gevaar. Sommigen fietsers wijken bijvoorbeeld al geroutineerd, zonder af te stappen, uit naar de drukke autoweg. Met het oog op de verkeersveiligheid van het gemotoriseerd verkeer op de autoweg én hun eigen veiligheid is het van het grootste belang dat zij dat niet op deze wijze doen. Wanneer er werkzaamheden plaatsvinden op de parallelweg is er altijd een verkeersregelaar aanwezig. Even afstappen en de instructies van deze verkeersregelaar opvolgen, verbetert de veiligheid en voorkomt ongelukken.

Voor actuele informatie over de N 210, kunt u terecht op www.n210.nl

asfalt_small.jpg (23 Kb)