Politie Groningen

Maandag 8 maart 2008

Provincie Groningen, 10-03-2008

Groningen: politie onderzoekt inbraken

De politie onderzoekt vier woninginbraken die zaterdagnacht plaatsvonden. Een 20-jarige vrouw werd zondagmorgen wakker, terwijl een onbekende man in haar kamer stond. Op haar vraag wat hij daar deed, vertrok hij weer. Ook een andere kamer in het pand aan de Muurstraat kreeg ongewenst bezoek. Die bewoner bleek niet thuis te zijn. Op basis van het opgegeven signalement stelde de politie in de omgeving direct een onderzoek in, helaas zonder direct resultaat. Ook een studentenwoningen in de Zwanestraat kreeg ongewenst bezoek. Daar werden een dvd-speler, sieraden, een fiets en nog een aantal onbekende goederen weggenomen. In de Akerkstraat werd vanuit een pand een aantal laptops en wat geld meegenomen. De politie onderzoekt de inbraken en hoe de dader of daders zijn binnengekomen. De politie waarschuwt nogmaals om de voordeur altijd in het nachtslot te doen. De zogenaamde flippermethode is een gemakkelijke manier om een woning binnen te komen. Vaak blijken met name studenten hun woning niet goed af te sluiten, waardoor ongewenste personen gemakkelijk binnen kunnen komen.

Groningen: vrouw gewond na overstekende ree

Bij een verkeersongeval is zondagavond in Vledderveen een 47-jarige automobiliste uit Vlagtwedde gewond geraakt. De vrouw reed over de Ontsluitingsweg toen plotseling een ree de weg over stak. De automobiliste schrok hiervan en kwam via enkele struiken in een sloot tot stilstand. Ze is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft bij de vrouw een blaastest afgenomen.

Groningen: mannen in gestolen auto

De politie heeft zondagnacht in Groningen twee mannen (identiteit nog niet bekend) aangehouden op verdenking van autodiefstal. Agenten zagen de mannen op de Hereweg in een gestolen voertuig rijden en reden achter de auto aan. In de Merwedestraat werd de wagen langs de kant van de weg gezet. Toen de agenten de bestuurder en zijn inzittende sommeerden uit de auto te komen, zette de verdachte de auto in zijn achteruit. Hierbij reed hij tegen een politieauto waarin ook twee agenten zaten. Na de aanrijding besloten beide mannen uit de auto te komen. Ze zijn ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar beide heren.

Groningen: vrouw slaat politiepaard

De politie heeft zaterdagmorgen een 18-jarige vrouw uit Zuidwolde aangehouden omdat ze op de Grote Markt een politiepaard had geslagen. De vrouw liep langs het paard en gaf het dier zonder aanleiding een klap. Vlak daarvoor had ze ook al geprobeerd een ander politiepaard te slaan. Nadat ze het paard had geslagen, ging ze er vandoor. De agent te paard wist de vrouw binnen enkele seconden aan te houden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: autoruiten kapot geslagen

De politie heeft zondagmiddag twee Veendammers (20 en 38 jaar) in hun woonplaats aangehouden voor het plegen van vernielingen. Agenten kregen de melding dat de mannen in de Galjootstraat in Veendam diverse goederen kapot zouden slaan. Eenmaal in de straat aangekomen bleek dat diverse ruiten van een auto waren vernield. Ook was het huisraad in een woning kort en klein geslagen. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: jonge automobilist in water

Dat je voorzichtig om moet gaan met een gemotoriseerd voertuig is een 18-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond zondagavond wel duidelijk geworden. De jongen was samen met een 17-jarige kameraad uit Stadskanaal aan het toeren. In een bocht op de Continentenlaan in Stadskanaal remde de beginnend bestuurder wat af om vervolgens gas te geven. De auto begon daardoor te schuiven en de bestuurder die pas zijn rijbewijs heeft, kon het voertuig niet meer onder controle houden. Het voertuig schoot daardoor in een naastgelegen vijver. Beide jongemannen kwamen er met een nat pak vanaf. De auto raakt zwaar beschadigd.

Zevenhuizen: Fries slaat mannen ziekenhuis in

De politie doet onderzoek naar een mishandeling op zaterdagnacht in een discotheek aan het Hoofddiep in Zevenhuizen. Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden kreeg door onbekende reden ruzie met twee mannen uit Appingedam (17 en 22 jaar). Bij de ruzie raakten de beide Damster gewond. Ze zijn in het ziekenhuis behandeld. De jongste moest worden opgenomen. De Fries is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1090, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1413, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Noordbroek, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1090, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Siddeburen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 424, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.