Ministerie van Financiën

Onderhandelingen belastingverdragen in 2008

nieuwsbericht | 10-03-2008 | Directie Voorlichting

Nederland voert momenteel met de volgende landen onderhandelingen over een algemeen belastingverdrag of een wijzigingsprotocol daarvan, of is van plan in 2008 onderhandelingen daarover te voeren:

Algerije, Australië, Azerbeidzjan, Brazilië, Canada, China, Costa Rica, Cyprus, Cuba, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Indonesië, Iran, Isle of Man, Japan, Kenia, Kyrgyzstan, Libië, Mexico, Peru, Saoedi-Arabië, Slowakije, Tanzania, Turkmenistan, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Zwitserland.

Naar verwachting zullen, na de afronding van de herziening van de staatkundige verhoudingen met de Nederlandse Antillen, onderhandelingen worden gevoerd over een wijziging van de Belastingregeling voor het Koninkrijk.

Daarnaast voert Nederland momenteel met de volgende landen onderhandelingen over een informatie-uitwisselingsovereenkomst voor belastingaangelegenheden, of heeft het voornemen in 2008 onderhandelingen daarover te voeren:

Bermuda, Guernsey en de Kaaimaneilanden.

In verband met deze onderhandelingen verzoekt het ministerie van Financiën belanghebbenden de voor hen van belang zijnde internationale fiscale aangelegenheden in relatie tot bovengenoemde landen onder zijn aandacht te brengen. Deze aangelegenheden kunnen dan bij de onderhandelingen met deze landen worden meegenomen. Hetzelfde geldt voor van belang zijnde internationale fiscale aangelegenheden in relatie tot andere dan de bovengenoemde landen, zodat deze bij de afwegingen omtrent de samenstelling van het onderhandelingsprogramma voor de komende jaren kunnen worden meegenomen. U kunt zich daartoe schriftelijk wenden tot het ministerie van Financiën, directie Internationale Fiscale Zaken, afdeling Bilaterale Zaken, Postbus 20201, 2500 EE Den Haag.