Gemeente Gouda


Onderscheiding voor oprichter en bestuurslid wijkvereniging Achterwillens (8-3-2007)

Op zaterdag 8 maart overhandigde wethouder Arnout Menkveld twee vrijwilligerspenningen van de stad Gouda aan de heren R. (Rob) van Rijswijk en P. (Peter) Verboom. Ze kregen de penning als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet voor wijkvereniging Achterwillens.

Rob van Rijswijk is al vanaf het begin, nu 20 jaar geleden, actief als bestuurslid van de wijkvereniging. Hij heeft zich in die tijd sterk gemaakt voor een biljart- en een dartcompetitie. Vooral bij het darten liegen de resultaten er niet om. Wijkvereniging Achterwillens speelt met maarliefst zeven teams in de regionale competitie. De tweede vrijwilligerspenning ging naar Peter Verboom. Hij is ruim 11 jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij de wijkvereniging. Naast zijn bestuurslidmaatschap is hij barcoördinator en verantwoordelijk voor de website.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.