Gemeente Montferland

Veilig ondernemen op bedrijventerrein

Tijdens een zeer geanimeerde bijeenkomst op donderdag 6 maart jl. troffen ondernemers van bedrijventerrein Immenhorst, het Goor en EBT elkaar voor een kennismakingsbijeenkomst.

Gastheer en organisator van de bijeenkomst was Wim Menting, directeur van Hulkenberg B.V. Menting is sinds medio 2005 met zijn bedrijf gevestigd op het Goor. Als lid van ondernemersassociatie Lindus is hij betrokken bij ontwikkelingen op het bedrijventerrein. Op deze manier kwam hij in aanraking met het Keurmerk Veilig Ondernemen.

In oktober 2007 is door Lindus, samen met MKB-Nederland, de gemeente Montferland en de politie een eerste aanzet gegeven om het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen in te voeren. Het Keurmerk heeft als doel de criminaliteit op de bedrijventerreinen terug de dringen en het veiligheidsgevoel te vergroten. De bijeenkomsten die rondom het keurmerk werden georganiseerd waren geen succes. Ondernemers waren niet overtuigd van het nut van het keurmerk. Voor Lindus en haar partners een teleurstelling, maar geen reden om bij de pakken neer te zitten.

Wim Menting probeert met de bijeenkomst twee vliegen in een klap te slaan, kennismaken met collega ondernemers en promoten van het keurmerk. Bedrijvencontactfunctionaris Henk Coenraadts van de gemeente Montferland wees tijdens een presentatie op het belang van het Keurmerk Veilig Ondernemen en riep de ondernemers na te denken over deelname. Lindus en haar partners organiseren hiervoor een enquête. Menting hoopt op een brede deelname. Meer dan 40 ondernemers hebben de moeite genomen om vandaag hier aanwezig te zijn. Daarmee onderkennen zij het belang van het keurmerk. Ook door de aanwezigheid van burgemeester Leppink-Schuitema en wethouder Rob Visser van de gemeente Montferland wordt dat nog eens onderstreept. Ik denk dat zij er van doordrongen zijn dat het belang van de bedrijven voorop staat, aldus Menting.

Hulkenberg