Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 10-03-2008

Dodelijk ongeval

HOUTEN Een 22-jarige automobilist uit IJsselstein is op zondagmiddag 9 maart bij een ongeval omgekomen.

Rond 16.55 uur reed de IJsselsteiner met zijn auto over de Rondweg, komende uit de richting van De Steen. In de bocht ter hoogte van de wijkingang De Muur raakte hij in een slip, verloor de macht over het stuur en botste tegen twee lantaarnpalen die op de middengeleider van de Rondweg stonden. De auto kwam half op de rijbaan en half in de rechterberm tot stilstand. De automobilist raakte bekneld.

Door omstanders werd direct eerste hulp verleend. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse en het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Dat mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Vernieling

VIANEN Twee jongens van 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Vianen werden op zondagmiddag 9 maart aangehouden voor vernieling.

Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens vernielingen aan het plegen waren in de nieuwbouw aan het Zwanengat. Op het bouwterrein werden de twee verdachten aangetroffen. De twee, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Vianen, werden aangehouden.

Het tweetal had een zeil op de bouw vernield en hadden met de goederenlift gespeeld, waardoor een ladder en ijzeren staven van de lift af waren gevallen.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Aanrijding

HOUTEN Een 82-jarige automobiliste uit Houten raakte op zondag 9 maart gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 09.35 uur reed een 46-jarige automobilist uit Houten over de Rondweg, komende uit de richting van De Hefbrug. Op de kruising met De Staart sorteerde hij links voor en stopte voor rood licht. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trok hij op en sloeg linksaf. Op dat moment reed de 82-jarige automobiliste hem tegemoet over de Rondweg. Zij negeerde het rode verkeerslicht, met een aanrijding tot gevolg. De autos botsten frontaal op elkaar en de Houtense raakte gewond. Zij werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Zij had meerdere kneuzingen en blauwe plekken opgelopen, maar mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Bel 112 want daar vangt de politie boeven mee!

Lekstroom Bij een inbraak in een woning bleek dat een getuige die dit feit op heterdaad had ontdekt, pas een half uur later de politie informeerde. Dat is jammer want hierdoor neemt de pakkans van verdachten sterk af. Het kost de politie bovendien veel meer tijd en inspanningen om alsnog op het spoor te kunnen komen van eventuele verdachten. U kunt de politie bij haar opsporingstaak enorm helpen door bij constatering van dit soort zaken direct het alarmnummer 112 te bellen. Het bellen naar 112 is geheel gratis en kan zelfs zonder beltegoed op uw mobiele telefoon!

Melden verdachte situaties via 112

Bovendien vraagt de politie 112 te bellen voor het melden van verdachte situaties. Maar wat is een verdachte situatie? U ziet bijvoorbeeld dat een persoon zich verdacht ophoudt en/of gedraagt in de nabijheid van een auto/woning. U vermoedt dat die persoon wil gaan inbreken. U hoort gestommel in de woning van uw buren en u ziet dat de achterdeur van de woning openstaat, terwijl u weet dat zij op vakantie zijn.

Succesvolle aanhoudingen na bellen van 112

De politie kan gelukkig ook voorbeelden geven over het feit dat zij wel direct via 112 werd geïnformeerd. In die gevallen wist de politie aan de hand van de gemelde informatie over signalement en/of gebruikt voertuig de verdachten wel op heterdaad aan te houden. Kortom bel 112 want daar vangt de politie boeven mee!