Gemeente Geldermalsen

Ongekend laag ziekteverzuimpercentage gemeente Geldermalsen

10 maart 2008 - Het ziekteverzuimpercentage binnen de ambtelijke organisatie van de gemeente Geldermalsen is het afgelopen jaar uitgekomen op het voor deze gemeente historisch lage percentage van 2,78%.

De ambtelijke organisatie van de gemeente Geldermalsen is kerngezond. Het ziekteverzuimpercentage daalt elk jaar opnieuw. Met deze daling wijkt Geldermalsen niet af van de landelijke trend, alleen landelijk gezien ligt het percentage nog steeds een aanzienlijk stuk hoger. Voor een vergelijking wordt aansluiting gezocht bij de cijfers van de Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Gemeenten, waaruit blijkt dat in 2006 het gemiddelde ziekteverzuim over alle gemeenten 6,3% bedroeg en over met Geldermalsen vergelijkbare gemeenten 5,3%. Vergelijkend cijfermateriaal over 2007 is nog niet beschikbaar.

Een goede gezondheid is iets om dankbaar voor te zijn. Oorzaken voor dit lage verzuimpercentage zijn o.a. de uitvoering van de Wet Poortwachter, een brede aandacht voor arbeidsomstandigheden, een modern eigentijds personeelsbeleid, volop ruimte voor opleiding en training en het ruime aanbod aan interessante werkinhoudelijke uitdagingen. Kortom, een bijzonder prettig werkklimaat waarop het ambtelijk management en het gemeentebestuur bijzonder trots zijn. Relativerend wordt hierbij opgemerkt, dat er ook wat geluk bij komt kijken. Immers, slechts enkele langdurig zieken kunnen het percentage plotseling fors doen stijgen.
Uit allerlei statistieken blijkt, dat mensen hun gezondheid als het meest belangrijke in hun leven beschouwen. Terecht. Een goede gezondheid is iets om dankbaar voor te zijn. Het college van burgemeester en wethouders wilde haar waardering voor een gezonde enthousiaste organisatie een keer extra onderstrepen door het aan alle medewerk(st)ers aanbieden van een sportieve hartslagmeter. Zeker voor de 28 deelnemers die op 26 maart a.s. in Katwijk mee gaan doen aan het NK Veldloop voor ambtenaren een wel erg toepasselijk gebaar. Het is overigens inmiddels al wel bewezen dat hun hart voor Geldermalsen klopt.

Voor iedereen een hartslagmeter