BouwNed

Staatssecretaris Tineke Huizinga: "Leven aan de Noordzee niet zonder risico's"
10-03-2008

Lang is gedacht dat het aanleggen van dijken dé manier is om het water buiten de deur te houden. Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat schaart zich achter het project `Ruimte voor de Rivier' dat stelt dat een grotere veiligheid juist ook bereikt kan worden door het water meer ruimte te geven. Ze kan zich voorstellen dat sommige mensen het daar moeilijk mee hebben. "We moeten ons allemaal realiseren dat leven tussen rivieren en meren en aan de Noordzee nu eenmaal niet zonder risico's is."

Nederland is de best beschermde delta-economie en dat zal zo blijven, aldus de staatssecretaris. "Sterker nog: het kabinetsbeleid is erop gericht die veiligheid waar nodig te versterken en nog meer dan voorheen rekening te houden met de klimaatverandering en de wateropgaven voor de volgende eeuw. Maar daar kan de overheid niet alléén mee aan de slag. Het is daarom belangrijk dat burgers en ondernemers zich meer bewust worden van de situatie. We zullen ons land daar steeds beter op moeten inrichten."

Staatssecretaris Tineke Huizinga heeft nog meer ideeën over het leven bij, met en van water. Lees er alles over in Podium nummer 4, die vanaf nu beschikbaar is.