Gemeente Zevenaar


Week 11

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

VERGADERINGEN

Raadscommissies

Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 12 MAART 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 13 MAART 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING op DINSDAG 11 MAART 2008 Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda voor de extra openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op MAANDAG 17 MAART 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.00 uur

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 17 maart 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 14 maart ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

VERGADERING STREEKCOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

Agenda voor de openbare vergadering van dat de Streekcommissie Achterhoek en Liemers op VRIJDAG 28 maart 2008. Aanvang: 9.30 uur in de Raadszaal van de gemeente Zutphen, 's-Gravenhof 2 te Zutphen. Telefoon 0575 587 000 of 06 5027 3166


1. Bestuurlijk overleg met gedeputeerde Harry Keereweer


2. Stand van zaken Provinciaal Meerjaren Programma 2007-2013


3. Stand van zaken project Umnützung


4. Leefbaarheid

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 14 maart 2008 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID GELDERLAND

Steeds meer Gelderlanders in de gordel
De autogordel wordt in Gelderland steeds beter gedragen. Dat blijkt uit de meest recente metingen, die het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) eind 2007 heeft laten uitvoeren. Voorin draagt meer dan 90% van de auto-inzittenden de gordel. Achterin is dat percentage ruim 70%.

Doelstelling
Het ROVG streeft ernaar dat in 2010 meer dan 90% van de Gelderse auto-inzittenden de gordel draagt. Voorin is die doelstelling met 91% al gerealiseerd. Achterin is dat met 72% nog niet het geval, maar de sterke stijging van de afgelopen jaren is zeer hoopgevend. Vooral wanneer de cijfers over een wat langere periode worden bekeken, blijkt hoe gunstig de ontwikkeling van de gordeldracht is. Tien jaar geleden droeg 71% van de voorinzittenden en slechts 21% van de achterinzittenden de gordel. Vooral de stijging achterin (met ruim 50%) is spectaculair te noemen.

Binnen en buiten de kom
Er is bij de laatste gordelmetingen nauwelijks verschil tussen de draagpercentages binnen (90%) en buiten de kom (92%) aangetroffen. In het verleden waren die verschillen groter, maar kennelijk zijn de meeste weggebruikers zich inmiddels goed bewust van het nut van de gordel, ook bij 50 km/uur. Want een klap met 50 km/uur komt overeen met een sprong vanaf de 10 meter plank. Maar dan zonder water in het zwembad!

Kinderen
Kinderen worden meestal achterin de auto vervoerd. Hun draagpercentage is 86%, hetgeen duidelijk hoger is dan dat van volwassen achterinzittenden. Dat wil echter niet zeggen dat het kind in al die gevallen veilig vervoerd wordt. Soms wordt volstaan met alleen een gordel, terwijl het kind daar eigenlijk te klein voor is. Twee jaar geleden zijn de wettelijke regels voor het vervoer van kinderen dan ook aangescherpt. Dit betekent onder meer dat kinderen, die kleiner zijn dan 1,35 meter, in alle gevallen (zowel voorin als achterin) in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd.

Gordelcampagne
Het ROVG is blij met de positieve ontwikkeling van het gordelgebruik. Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat de kans op ernstig of dodelijk letsel met 20-40% afneemt door het gebruik van de gordel of een kinderzitje. Alle reden om hiervoor aandacht te blijven vragen. Komend voorjaar zal dan ook weer de jaarlijkse gordelcampagne worden gehouden. Door een combinatie van voorlichting en handhaving zal het gebruik van de gordel in Gelderland verder worden gestimuleerd.

KICKBOX CLINIC LIEMERS COLLEGE.
Op maandag 25 februari heeft de BOS - Impuls in samenwerking met een plaatselijke sportschool een kickbox clinic gegeven. De clinic werd gegeven aan een HAVO en een VMBO klas van het Liemers college afdeling Zonegge.

Na een korte introductie door instructeur Mike mochten de leerlingen beginnen met een aantal basis vaardigheden. Zoals de verschillende slagen die worden gebruikt in het kickboxen. Nadat de groep de nodige oefeningen onder de knie had, werden er onderling wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Het was een erg leuke en leerzame ochtend voor de leerlingen.

Het doel van deze lessen is om eerstejaars leerlingen kennis te laten maken met de verschillende sporten die in hun gemeente worden aangeboden. Er zullen nog 5 andere clinics volgen voor de leerlingen van het Liemers College.