Gemeente Maassluis

Sportkennismakingscursussen Kies voor Hart en Sport 2008 gaan van start

Sportkennismakingscursussen.jpg

Als afsluiting van het gemeentelijke project Kies voor Hart en Sport volgen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Maassluis de komende weken sportkennismakingscursussen. De afgelopen periode hebben de leerlingen op school al lessen Kies voor Hart en Sport gevolgd.

Tijdens de theorie- en gymlessen is aandacht besteed aan het thema gezondheid, sport en bewegen. Het motto van het project Kies voor Hart en Sport is `sport en bewegen is leuk en nog gezond ook!'. En om dit ook in de praktijk te ervaren, hebben de leerlingen een keuze gemaakt uit een ruim gevarieerd aanbod van sportkennismakingscursussen door sportaanbieders. Voor het volgen van een cursus van circa vijf lessen betalen de leerlingen slechts EUR 2,-.

In maart en april verzorgen honk- en softbalvereniging Gophers, manege De Nieuwe Oranjehoeve, tafeltennisvereniging TOG/Meerservices, voetbalvereniging VDL, volleybalvereniging MVC, FietSPromO, basketballvereniging Green Eagles en de sportscholen Egberth Thomas, Mahorokan Sports Club en Wellnesscenter Sportunlimited één of meer kennismakingscursussen Kies voor Hart en Sport.

Meer informatie over het project Kies voor Hart en Sport is te vinden op de websites: www.kiesvoorhartensport.nl en www.maassluis.nl/sportservicepunt. U kunt ook contact opnemen met Suzanne van Reij, sportcoördinator van de gemeente Maassluis, via telefoonnummer 010-593 18 16 of per e-mail: s.van.reij@maassluis.nl