Provincie Zuid-Holland

Provincie en gemeenten investeren in kwaliteit van bereikbaarheid RijnGouwestreek 07-03-2008

Met het ondertekenen van een intentieverklaring geven de provincie en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Jacobswoude, Boskoop, Waddinxveen en Bodegraven concrete invulling aan de ambities, zoals verwoord in de Corridorstudie N 207. Door gezamenlijk te investeren in de infrastructuur, verbeteren de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio.

Met de Corridorstudie N 207 is een belangrijke stap gezet in de gezamenlijke visie en aanpak van de verkeersinfrastructuur in het gebied. Met de verklaring bekrachtigen de betrokken partijen de resultaten van de studie en zetten zij de eerste stap richting de uitvoering van de ideeën uit de studie. In het stuk is namelijk een concreet uitvoeringsprogramma geformuleerd, inclusief de trekker, de andere betrokken partijen en het tijdspad. Enerzijds omdat er inhoudelijk overeenstemming is tussen de partijen over wat het probleem is en hoe deze het beste opgelost kunnen worden. Anderzijds omdat de partijen zich realiseren dat zij allen aan de lat staan voor de financiering van deze oplossingen.

Uitvoeringsprogramma
In de verklaring zijn de volgende vervolgacties opgenomen: sB Uitwerking capaciteitsuitbreiding en realisatiemogelijkheden N 207-noord huidige en volgende bestuursperiode, inclusief kwaliteitsverbetering OV-verbinding Alphen aan den Rijn - Schiphol; sB Verkenningen en planstudies Beheer en Onderhoud N 231 en N 460 t/m N 463;
sB Inventarisatie mogelijkheden verkeersgeleiding en herstructurering vrachtverkeer Aalsmeer/Uithoorn;
sB Uitwerking Maximabrug en verbinding met de Burgemeester Bruins Slotsingel;
sB Uitwerking Binnenboogoplossing Bodegravenboog; sB Studie en Businesscase Greenport Boskoop in het kader van de Provinciale Structuurvisie Zuid-Holland;
sB Aangaan van een gemeenschappelijke regeling Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas.

Corridorstudie N 207
De studie schetst een beeld van de problematiek die te verwachten is door de verkeerskundige en ruimtelijke ontwikkelingen in de komende 15 jaar en geeft aan welke strategische ingrepen in de verkeersstructuur nodig zijn. Het gaat nog niet over zaken als waar het tracé van een verbinding precies loopt of hoe deze ingepast is. Hierbij is niet alleen gekeken naar de N 207 zelf, maar naar een breed gebied dat zich uitstrekt van Leimuiden tot Waddinxveen en van Hazerswoude tot Bodegraven.

Het rapport van de studie en de intentieverklaring zijn terug te vinden op www.zuid-holland.nl onder het thema Verkeer en Vervoer>>Wegverkeer>>N207 Corridorstudie.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22