Gemeente Groningen

Er komt weer water uit de kranen in de plaatsen Groningen, Glimmen, Haren, Eelde, Eelderwolde, Noordlaren, Paterswolde en Zuidwolde. Op dit moment controleert het Waterbedrijf Groningen de kwaliteit van dit water.

Door de lekkage in de afgelopen uren is er kans op verontreiniging in het waterleidingnet. Het kan enkele dagen duren voordat er duidelijkheid is óf er verontreiniging is opgetreden. Uit voorzorg voegt het Waterbedrijf Groningen een kleine hoeveelheid chloor aan het water toe, om u van betrouwbaar drinkwater te kunnen voorzien. de honderd graden zijn bereikt. Kook het water daarom twee minuten in een pan of fluitketel. Dit kookadvies blijft naar alle waarschijnlijkheid de komende twee dagen van kracht.

Water uit de kraan bevat mogelijk bubbels, of heeft een afwijkende, bruinige kleur. U kunt het water, nadat u het twee minuten goed heeft doorgekookt, gebruiken voor consumptie. Denk eraan dat uw wasgoed mogelijk kan verkleuren als het water een afwijkende kleur heeft. donderdag 28 februari 2008:
Gratis hulp voor minima en ouderen bij belastingaangifte