Gemeente Sint-Michielsgestel


Wethouder Van Doorn blij met start Dynamisch Beekdal

maandag 10 maart 2008

Eindelijk, het is zover! De schop gaat in de grond. Na jaren van plannen maken en overleggen gaan we beginnen met de uitvoering van het project Dynamisch Beekdal. Wethouder Van Doorn is verheugd dat deze week de eerste werkzaamheden aan de rivier de Aa bij Berlicum en Middelrode begonnen zijn.

Het project Dynamisch Beekdal draait om de rivier de Aa tussen Heeswijk en s-Hertogenbosch. Van deze rechte beek met steile overs en kades moet weer een kronkelend water zonder kades gemaakt worden. Het klinkt tegenstrijdig, maar hiermee worden onder andere de dorpen Berlicum en Middelrode beschermd tegen overstromingen. Ook is er in het gebied meer ruimte voor natuurontwikkeling, waarbij we steeds de belangen van de agrariërs in het oog blijven houden, weet wethouder Joke van Doorn.

Groene kamer
Het project is opgedeeld in meerdere fases. Fase 1 is Meander Assendelft. De oude meander ten oosten van de Kapelstraat in Middelrode wordt hier teruggebracht. Van Doorn: Het project past goed binnen het beleid van de gemeente Sint-Michielsgestel. Daarom werken we ook nauw samen met waterschap Aa en Maas, de gemeente Bernheze en de provincie. Met het uitgraven van de oude meander krijgt onze groene kamer er weer een meubelstuk bij. Ik kijk er naar uit!