Politie Midden- en West Brabant

Maandag in Bureau Brabant

TILBURG, 10 maart 2008

Maandag in Bureau Brabant

Bureau Brabant maakt deel uit van een nieuwscarrousel op Omroep Brabant, die zich ieder uur herhaalt. Dat betekent wekelijks in totaal 288 minuten zendtijd en een half miljoen mensen dat kijkt!

Brand in Den Bosch
In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari 2008 rond 00.00 uur is een voormalig kantoorpand van de gemeente Den Bosch afgebrand. Het pand was aangewezen als opvang voor drugsverslaafden met psychische problemen. Vlak bij het pand liggen vier scholen en daardoor was de buurt tegen deze opvang.
Vooralsnog gaat de politie uit van brandstichting en roept dan ook getuigen op die bijzonderheden hebben gezien voor, tijdens en na de brand. En er is een beloning uitgeloofd.

Pinnen met een gestolen pinpas in Cuijck
Rond 28 augustus 2007 is in Cuijck het bankpasje van een oudere man gestolen.
In de periode van eind augustus 2007 tot en met begin september 2007 zijn er met dit gestolen bankpasje meerdere keren geldbedragen van de rekening van de benadeelde gehaald.
Dit gebeurde in verschillende plaatsen.

Tanken zonder te betalen Den Bosch
Op 21 oktober 2007 omstreeks 08.30 uur wordt er door de bestuurder van een personenauto bij het tankstation aan de Vlijmenseweg in Den Bosch getankt. Na het tanken stapt de man in zijn auto en rijd weg zonder te betalen. De politie is uiteraard op zoek naar deze persoon.

Overval in Terheijden
Op dinsdagochtend 1 januari 2008 rond 07.10 uur wordt een man in zijn woning in Terheijden overvallen. Als de man die ochtend op de deurbel reageert en de deur opent komen er meteen twee mannen de woning binnen gelopen. Zij bedreigen de bewoner met een vuurwapen en zij mishandelen hem ook. De mannen roepen dat zij geld willen. De mannen nemen uiteindelijk uit de woning een geldbedrag en bankpasjes mee. Later wordt er met een gestolen bankpas bij verschillende banken gepind.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 10 maart om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 11 maart om 17.00 uur.

Auteur: Bureau Brabant