Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Beheer gemeentelijke bomen

In 2008 worden alle bomen in de gemeente ingemeten en visueel gecontroleerd op veiligheid door een extern boomadviesbureau. Uit deze grootschalige controleronde zijn een aantal bomen gekomen die afgekeurd zijn en bomen die nader gecontroleerd moeten worden.

In 2007 zijn er al 40 afgekeurde bomen gekapt in het buitengebied van Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg. In 2008 zullen er weer afgekeurde bomen gekapt worden, ditmaal in Leersum en Doorn. De nadere controles worden allen in 2008 uitgevoerd, hieruit kunnen ook nog bomen komen met een kapadvies. Daarnaast zal in grote delen van de gemeente dood hout uit de bomen worden verwijderd. Driebergen-Rijsenburg zal eind 2008 opnieuw visueel gecontroleerd worden. De genoemde werkzaamheden zijn gestart in 2007 en zullen nog doorlopen in 2009.

Voor meer informatie en/of vragen over de werkzaamheden in Amerongen, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg kunt u terecht bij Walter Overbeek, walter.overbeek@heuvelrug.nl . Voor de werkzaamheden in Doorn en Driebergen kunt u terecht bij Marit Benning, marit.benning@heuvelrug.nl . Beiden zijn ook telefonisch bereikbaar (0343) 56 56 00.

Laatst gewijzigd: 10 maart 2008