Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 februari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 19 februari 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een aanpassing.
2. Vaststellen actieplan diffuse bronnen. Toelichting: De gemeente is op basis van de Wvo vergunning verplicht om een actieplan diffuse bronnen op te stellen. Voorgesteld wordt om het actieplan diffuse bronnen vast stellen en over te gaan tot certificering naar het niveau Brons voor het gebuik van het bestrijdingsmiddel RoundUp Evolution. Ambtelijk advies:
- In te stemmen met het actieplan diffuse bronnen.
- Over te gaan tot certificering naar niveau Brons voor het gebuik van het bestrijdingsmiddel RoundUp Evolution. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag instellen gehandicaptenparkeerplaats bij perceel Torenlaan 21 te Abcoude. Toelichting: Op 11 september 2007 is er een aanvraag ingediend tot het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats bij perceel Torenlaan 21 te Abcoude. Parkeerdruk en handicap aan linkerbeen zijn de redenen. Aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart. Ter plaatse is echter gebleken dat het perceel een eigen inrit heeft en deze rijklaar gemaakt kan worden, zodat aanvrager bestelbus op eigen inrit kan parkeren, waardoor er geen parkeerplaats aan de openbaarheid hoeft te worden onttrokken. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de gehandicaptenparkeerplaats niet in te stellen i.v.m. aanwezigheid van een inrit bij desbetreffende perceel. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Toekennen huisnummers nieuwbouwplan Broekzijdse hof. Toelichting: Bij B&W besluit van 17-10-2006 is de straatnaam Spoorlaan reeds vastgesteld. Aan het project moeten 95 huisnummers worden toegekend. Ambtelijk advies: Aan het nieuwbouwplan de huisnummers Spoorlaan 1 t/m 95 toekennen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Beslissing op bezwaarschriften betreffende de brief van 26-9-07 van wethouder Kok, waarin werd meegedeeld dat de gemeente geen kapvergunning verstrekt voor 26 berken in de Aasdomstraat te Abcoude. Toelichting: De bezwaarschriften zijn voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften en zijn behandeld op de zitting van 17 december 2007. De commissie adviseert betrokkenen in hun bezwaren niet ontvankelijk te verklaren. Het advies van de commissie bezwaarschriften is als bijlage bijgevoegd. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt het advies van de commissie bezwaarschriften van de gemeenten Abcoude en Breukelen over te nemen en betrokkenen in hun bezwaren niet ontvankelijk te verklaren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Vooroverleg artikel 10 Bro, "1e herziening Lintbebouwing Vinkeveen 2003". Toelichting: De 1e herziening betreft een aanpassing van het oorspronkelijke plan van 2003 naar aanleiding van een herziening van het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten als gevolg van de uitspraak van de Raad van State in beroep. De strook lintbebouwing aan de Vinken- en Groenlandsekade grenst aan de gemeentegrens van Abcoude. Er zijn hier binnen deze herziening geen nieuwe ontwikkelingen gepland. Ambtelijk advies: Het college van De Ronde Venen berichten dat het voorontwerp-bestemmingsplan "1e herziening Lintbebouwing Vinkeveen 2003" geen aanleiding geeft tot het maken van op- of aanmerkingen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aankoop reststrookjes grond aan west-zijde A2. Toelichting: De reststrookjes hebben voor de gemeente Abcoude geen toegevoegde waarde. Ambtelijk advies: Aan het Rijk (voor deze De Domeinen) schriftelijk mee te delen dat de gemeente Abcoude geen belangstelling tot koop heeft voor de betreffende reststrookjes. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Afsluiten kasgeldlening t.g.v. vertraging verkoop grond AM Wonen. Toelichting: Ondanks bijna dagelijks telefonisch contact tussen notaris en kadaster beschikt AM Wonen nog niet over de juiste kadastrale gegevens waardoor het notarieel transport van verkoop van de bouwgrond nog niet heeft plaatsgevonden. Daarom is de gemeente genoodzaakt opnieuw een kasgeldlening aan te trekken in afwachting van de ontvangst van de verkoopopbrengst. Met behulp van de informatie van AM is ingeschat dat het transport binnen 2 weken mogelijk moet zijn. Derhalve is opnieuw een kasgeldlening van 7,5 miljoen voor 2 weken afgesloten, tarief 4,3%. Ambtelijk advies: Voor de periode van 20 februari tot 5 maart 2008 kasgeldlening van 7,5 miljoen aantrekken. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Realisatie schaats-, skeelerbaan en nieuw clubgebouw Baambrugge. (Aangehouden 19-2 j.l.) Toelichting: In overleg met vertegenwoordigers van de IJsclub Baambrugge is een Programma van Eisen opgesteld voor de schaats-, skeelerbaan en clubgebouw. Dit Programma van Eisen diende als grondslag voor de doorberekening van de investerings¬kosten. De investeringskosten komen in totaal op 730.700,00, inclusief rente 755.800,00. Van deze kosten zal 25.106,00 door zelfwerkzaamheid gedekt moeten worden. Het bestuur van de IJsclub Baambrugge heeft zich hiertoe bereid verklaard. Hoe precies moet nog in overleg met het bestuur van de IJsclub Baambrugge worden bepaald. Ambtelijk advies: In te stemmen met het voorstel verplaatsing en realisatie ijs-/skeelerbaan en nieuw clubgebouw variant
2, waarbij variant 2 de meest multifunctionele en duurzame oplossing is. In te stemmen met de in de notitie genoemde investeringskosten ad 730.700,00 en het daaraan gekoppelde dekkings¬plan. In te stemmen met de verdere procedure om te komen tot de uiteindelijke realisatie van de baan en het gebouw. B&W-besluit:
1 week aanhouden.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 4 maart 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 februari 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 19 april 2008 van
12.30 tot 15.30 uur. Toelichting: Het bestuur van de stichting Geinloop heeft een verzoek ingediend om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 19 april 2008 van 12.30 tot 15.30 uur. Ambtelijk advies: Tijdelijke verkeersmaatregel instellen. Mandaatbesluit d.d. 20-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen toegangspoort voor Hotel Abcoude, Kerkplein 7, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen toiletgroep in Dorpskerk en vernieuwen vloerconstructie, Kerkplein 45, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, en uitbouw t.b.v. badkamer, Zegge 30, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten bedrijfsgebouw, Hollandse Kade 26, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag reguliere bouwvergunning realiseren dakterras, Spoorlaan, Abcoude. Ambtelijk advies: Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vooruitlopen op het bestemmingsplan Hollandse Kade-Stationsgebied:
- het ontwerpbesluit publiceren in de VAR en gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage leggen;
- als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


6. Gewijzigd bouwplan voor de verbouw, het veranderen en vergroten van een woonhuis aan de Donkervlietse Binnenweg 11 te Baambrugge. Toelichting: Op 9-11-2006 is onder nummer 1324 vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het veranderen en vergroten van een woonhuis aan de Donkervlietse Binnenweg 11 te Baambrugge. Het gaat om een relatief kleine wijziging. De gevelindeling alsmede de kleurstelling is gewijzigd uitgevoerd. Het gewijzigde plan is op 7-2-2008 voorgelegd aan de welstandscommissie. De welstand heeft geen bezwaar. Ambtelijk advies: Gewijzigde tekening in de plaats stellen van de bij de vergunning behorende gewaarmerkte tekening d.d. 5-10-2006. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Kapvergunningaanvraag 1 Pinus aan de Johan van Gorkumstraat 1 te Abcoude. Toelichting: Op 23 januari 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 Pinus aan de Johan van Gorkumstraat 1 te Abcoude. De Pinus beschadigt de fundering en verstopt de dakgoot. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Volgens hem is de boom te groot voor de standplaats en richt de boom veel schade aan. Het betreft i.c. geen zeer waardevolle boom. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 31 januari 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Kapvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
8. Kapvergunningaanvraag 1 Treurwilg aan de Laan van Binnenrust 5 te Abcoude. Toelichting: Op 24 januari 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 Treurwilg aan de Laan van Binnenrust 5 te Abcoude. Volgens de aanvrager hangt de boom ver over de Angstel en kan tijdens zware storm gevaar opleveren. De gemeentelijke bomendeskundige heeft negatief geadviseerd. Na publicatie in de VAR van 31 januari 2008 zijn er 3 zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Kapvergunning niet verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
9. Kapvergunningaanvraag 1 Taxus aan de Stationsstraat 14 te Abcoude. Toelichting: Op 24 januari 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 Taxus aan de Stationsstraat 14 te Abcoude. Vermeend wordt dat de wortels de fundering wegdrukt. De gemeentelijke bomendeskundige heeft negatief geadviseerd. Volgens hem is de Taxus zeer waardevol en ouder dan 100 jaar. Hij betwijfelt dat de fundering wordt aangetast. Er zijn weigeringsgronden (art. 4.
3 .3a sub d en e APV) waardoor de kapvergunning niet wordt verleend. Na publicatie in de VAR van 31 januari 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Kapvergunning niet verlenen. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
10. Verkoop gemeentegrond bij perceel C.P. de Grootstraat 14 te Baambrugge. Toelichting: Op 26 juli 2007 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de aanvrager en medewerkers gemeente Abcoude waarin het gebruik en verkoop van gemeentegrond is besproken. Het betreft in totaal ca. 59 m2 gemeentegrond. De aanvrager gebruikt nu de grond. Er bestaan geen bezwaren waardoor verkoop, volgens de gestelde voorwaarden in de koopakte, kan worden gerealiseerd. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt gemeentegrond, in totaal ca. 59 m2, grenzend aan het perceel C.P. de Grootstraat
14 te Baambrugge, te verkopen volgens de voorwaarden in de koopakte en volgens gestelde verkoopprijs van 175,- per m2. Mandaatbesluit d.d. 21-2-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


11. Aanpassing. Verkoop gemeentegrond bij perceel C.P. de Grootstraat 16 te Baambrugge. Toelichting: Er zijn eerdere aanbiedingen gedaan. Op verzoek van aanvragers is het stuk gemeentegrond opnieuw gemeten op 14 december 2007. Op 10 januari 2008 heeft aanvrager gesproken met wethouder Vonk en medewerker Grondgebied, afgesproken is dat 213,5 m2 wordt verkocht voor 37.362,50 en 25,5 m2 voor 2231,25. Er bestaan geen bezwaren waardoor verkoop, volgens de gestelde voorwaarden in de koopakte, kan worden gerealiseerd. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt gemeentegrond, in totaal ca. 239 m2, grenzend aan het perceel C.P. de Grootstraat
16 te Baambrugge, te verkopen volgens de voorwaarden in de koopakte en voor de verkoopprijs van
175,- per m2 voor 213,5 m2 en 87,50 voor 25,5 m2. Mandaatbesluit d.d. 15-1-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---