AFAB Holding winnaar 'Building the Best'

10/03/2008 15:22

Afab Financiële Diensten Holding

AFAB Financiële Diensten Holding N.V. is winnaar in de competitie 'Building the Best' en behoort tot de 50 best geleide DGA-ondernemingen in Nederland. Deze 50 bedrijven geleid door een directeur grootaandeelhouder (DGA) blinken uit in financieel management, talentmanagement en inzet van technologie, zo blijkt uit het juryrapport. De winnende bedrijven mogen een jaar lang de titel 'Netherlands 50 Best Managed Companies 2008' voeren. Op 4 juni a.s. zullen de managementteams van de winnende DGA-bedrijven tijdens een feestelijk gala worden gehuldigd.

AFAB Financiële Diensten Holding N.V. is een groep van krediet- hypotheek- en assurantie-intermediairs, alsmede een eigen voorschotbank en divisie service providing ten behoeve van het onafhankelijke professionele intermediair. De onderneming is eind 1993 als eenmanszaak opgericht, terwijl er momenteel ruim 600 medewerkers werkzaam zijn en er in 2007 een omzet van ongeveer 100 miljoen euro is gegenereerd. AFAB Holding is uitgegroeid tot Nederlands grootste kredietbemiddelaar en eveneens Nederlands grootste hypotheek service provider.

Maasbert Schouten, Voorzitter Raad van Bestuur / CEO AFAB Holding: "Wij zijn er buitengewoon trots op als enige onderneming in de branche van consumptief en hypothecair krediet deze prestigieuze prijs te hebben gewonnen en ook hiermee onze positie als verder expanderende marktleider wederom te bevestigen."

Het is voor de eerste keer dat een onafhankelijke en deskundige jury onder leiding van Thijs Wöltgens, voorzitter Kamers van Koophandel Nederland, de 50 best geleide DGA-ondernemingen in Nederland heeft geselecteerd. De competitie 'Building the Best' is een initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte in nauwe samenwerking met Universiteit Nijenrode, de Kamers van Koophandel, VNO/NCW en de Stichting Ondernemersklankbord.

'Building the Best' richt zich - in tegenstelling tot veel andere ondernemersprijzen - op bedrijven (meer dan 50 werknemers en een omzet van meer dan 10 miljoen euro) in alle industriële sectoren en niet-beursgenoteerd. De waardering 'Best geleide onderneming' is een waardering voor de gehele onderneming, en niet uitsluitend voor de ondernemer zelf. De jury kijkt in de beoordeling niet alleen naar omzet of groei, maar vooral ook naar strategie en uitvoering. Deloitte wil met het programma 'Building the Best' een impuls geven aan de erkenning van en voor de best geleide DGA-bedrijven in Nederland.

In Canada heeft Deloitte reeds 15 jaar ervaring met een soortgelijk programma, waar bedrijven die zich 'best managed company' mochten noemen de waarde van hun bedrijf en de bedrijfstrots onder medewerkers zagen toenemen.





http://www.afabholding.nl