Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 10 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 10-03-2008 o Vrouw gestoken, inbraken en zendapparatuur in beslag genomen.

Vrouw gestoken

Purmerend, maandag 10 maart 2008, 00:06 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling aan het Reigerpark waarbij een 58-jarige Purmerendse tot twee maal toe met een mes werd gestoken. De vrouw wilde van zondag op maandag rond middernacht bij haar woning uit haar auto stappen toen zij werd belaagd door een 16- tot 20-jarige jongeman. Hij was ongeveer 165 à 170 cm lang en droeg een donkere muts. Hij had zijn gezicht bedekt met een donkere sjaal en droeg een donkere stoffen jas tot op de heup met een vermoedelijk donkerblauwe spijkerbroek. De vrouw schreeuwde om hulp en wist uit de auto te komen. De dader stak haar tot twee maal toe met zijn mes. De vrouw schopte van zich af en de belager ging er vandoor in de richting van het bejaardencentrum of het Eendenlaantje. De echtgenoot van het slachtoffer werd wakker toen zijn vrouw de woning in kwam. Hij heeft haar naar het ziekenhuis gebracht waar haar verwondingen werden behandeld. Agenten en een politiehond hebben naar de dader gezocht in de omgeving maar troffen hem niet meer aan. De aangeefster vertelde geen idee te hebben over het motief van de dader. Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche in Purmerend via 0900-8844.

Autobrand

Purmerend, maandag 10 maart 2008, 03:05 uur.

De politie onderzoekt een autobrand die plaatsvond op de Gebr. Conijnstraat. Bij arriveren van de politie stond de voorzijde van een personenauto in de brand. De brandweer bluste de brand en het voertuig werd door een bergingsbedrijf weggesleept. Forensische Opsporing heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en zal later het voertuig aan een nader onderzoek onderwerpen.

Bedrijfsinbraken

Purmerend, maandag 10 maart 2008.

Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek na een inbraak bij een autobedrijf aan de Ampèrestraat. Een toegangshek aan de achterzijde werd geforceerd en een ruit van het kantoor werd ingeslagen. Een zware kluis werd via de voorzijde van het pand meegenomen. Hiervoor werd aan die kant van het gebouw ook het hek geforceerd.

Op de Van IJsendijkstraat werd dit weekeinde tot twee keer toe ingebroken in een inpakbedrijf. Om binnen te komen werd aan de achterzijde een ruit in een roldeur vernield. Eenmaal binnen heeft men aan de voorzijde in het kantoor een raam stuk gemaakt en deuren ontwricht. Vooralsnog wordt er niets vermist. Ook hier wordt sporenonderzoek verricht.

Aangehouden na slaan

Purmerend, zondag 9 maart 2008, 13:30 uur.

De politie heeft een 39-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van mishandeling. De man had kennelijk ruzie met een vrouw waarbij werd gescholden en met vuisten gedreigd. Een getuige die kwam kijken of de vrouw hulp nodig had werd door de man in zijn gezicht geslagen. De verdachte, een bekende van de politie, werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Zendapparatuur in beslag genomen

Westzaan, zondag 9 maart 2008, 13:05 uur.

De politie heeft assistentie verleend bij de in beslagname van zendapparatuur door het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken (voorheen Radiocontroledienst). Een 37-jarige bewoner van de Jacobus van Waertstraat werd gehoord als verdachte en de zendapparatuur werd zonder problemen meegenomen. Het Agentschap maakt proces-verbaal op.