Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 10 maart 2008

VIER FINALISTEN KONINGINNENACH BANDVERKIEZING BEKEND

Na twee zeer goed bezochte voorrondes zijn de finalisten bekend gemaakt die mee zullen doen aan het voorbereidend traject richting de finale van de KoninginneNach Bandverkiezing. In een tot de nok gevuld Paardcafé werden op 7 maart jl. de vier finalisten, SQUIRREL & THE HAZELNUTS, NATHA LEE, THE SOCKS en DEAD STEREO, bekend gemaakt. Deze bands gaan in de race voor een optreden op de 19e editie van de Haagse KoninginneNach op 29 april aanstaande. Van 17 maart tot en met 17 april kan er op www.koninginnenach.nl worden gestemd.

Uiteindelijk zullen de vier bands op 17 april optreden in de grote zaal van 't Paard van Troje. Tijdens deze avond heeft het publiek de kans om de einduitslag te beïnvloeden. Het aantal internetstemmen en verkiezingsavondstemmen wordt gecombineerd met een puntenbeoordeling van het liveoptreden door een deskundige jury. Dit zal leiden tot een afgewogen resultaat waarbij de wet van de grote getallen geldt (veel stemmen trekken!) en het kwaliteitsoordeel van de jury. Het eindstation is het openingsoptreden op 29 april op de Haagse KoninginneNach. Op de negentiende editie laat Haagse talent te midden van de gevestigde orde zich van haar beste kant zien en horen.

FINALE OP 17 APRIL

Deelname aan de Bandverkiezing betekent voor de uitverkoren bands sowieso al winst. Behalve de kans op een optreden op de Haagse KoninginneNach krijgen de bands op weg naar de slotavond op 17 april in de Grote Zaal van het Paard van Troje, een uitgebreid voorbereidingstraject aangeboden. Bandcoaching, mediatraining, studiotijd en een cd waarop de vier bands zich van hun beste kant kunnen laten horen, maken de Bandverkiezing tot een waardevolle opmaat naar het 'echte werk'. De 4 finalisten zullen op woensdag 19 maart en 26 maart live spelen in het populaire radioprogramma Stork on Air op Radio West.

Kijk op www.koninginnenach.nl voor meer informatie.

De KoninginneNach Bandverkiezing is een initiatief van de stichting Haagse KoninginneNach en het Haags Pop Centrum en wordt gerealiseerd in samenwerking met onder meer Stork on Air (RTV West), Haagse Pop Server, 3 voor 12/denhaag, Haags Pop Podium, Vanilla Music en Holland Spoor Studio.



Ingezonden persbericht