NOVA

10-03-2008

Strijd om de voetbalrechten
De spannende strijd om de voetbalrechten bereikt zijn hoogtepunt. Vandaag wordt bekend wie de biedingsstrijd om de tv-rechten heeft gewonnen. Volgens geruchten komt de publieke omroep als winnaar uit de bus en zijn de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden voetbal daarmee weer terug bij de NOS. In NOVA de ontknoping van de strijd om de voetbalrechten.

Zakenman Guus Kouwenhoven vrijgesproken
Hij was in eerste instantie veroordeeld tot acht jaar cel en justitie eiste in hoger beroep twintig jaar. De Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven zou in 2002 en 2003 illegaal wapens hebben geïmporteerd naar Liberia. Maar hij werd door het gerechtshof in Den Haag volledig vrijgesproken. Het hof kwam tot dit oordeel door een groot gebrek aan bewijs. In NOVA reageert Guus Kouwenhoven op zijn vrijspraak. In de studio is hoofdadvocaat-generaal Leo den Hollander.

Corruptie op de Antillen
De Antillen zijn een boevennest dat we op marktplaats te koop moeten aanbieden. PVV-Kamerlid Hero Brinkman gooide de knuppel in het hoenderhok en een parlementaire reis naar de Antillen viel in het water. Niemand wilde meer met de Nederlandse Kamerdelegatie praten.

Hoe corrupt zijn de Nederlandse Antillen daadwerkelijk? In een driedelige serie over de Antillen ging NOVA de afgelopen weken op onderzoek. Vanavond in de studio een discussie tussen D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en PVV-Kamerlid Hero Brinkman.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Voetbalfans dupe van acties bij de politie

Corruptie en criminaliteit op de Antillen en Bonaire


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht