Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom ( 10/3)

BERGEN OP ZOOM, 10 maart 2008

Man aangehouden na bedreiging vader

STEENBERGEN: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.45 uur een 24-jarige man uit Steenbergen aangehouden ter zake huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vader. Ook zou hij gisteravond in de ouderlijke woning in zijn slaapkamer vernielingen hebben gepleegd. Er werd door vader aangifte gedaan. Er zijn al langer spanningen in het gezin, kennelijk worden die veroorzaakt door het drugsgebruik van de verdachte. Gisteravond liepen de spanningen weer hoop op waarbij hij zijn vader bedreigde en ook de deur van zijn slaapkamer vernielde.

Roosendaler aangehouden na bedreiging en mishandeling ex

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.45 uur in de wijk Westrand een 41-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 43-jarige ex vriendin die in dezelfde straat woont. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat zij zondagavond door haar ex vriend voor haar woning op de galerij werd opgewacht. Hij had haar vervolgens tegen haar rug geslagen en vier keer tegen haar rechterbeen geschopt. Hij zou haar ook in voice mails en SMS-berichten hebben bedreigd. De verdachte verklaarde dat zijn ex 's middags met hem mee was gereden. In zijn auto was ruzie ontstaan, waarna zij plotseling uitstapte. Enkele uren later zag hij haar bij toeval op de galerij. Hij werd daar zo verklaart hij door haar tegen zijn knie geschopt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Vader aangehouden na bedreiging zoon

BERGEN OP ZOOM : De politie heeft zondagavond na contact met de Officier van Justitie omstreeks 20.10 uur in de wijk Noordgeest een 42-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden ter zake het mishandelen en bedreigen van zijn zoon.

De arrestatie van de man vond plaats naar aanleiding van een melding zondagmiddag dat hij zaterdagavond in de woning zijn 21-jarige zoon had mishandeld. Hij zou hem met gebalde vuist op het hoofd geslagen hebben. Bovendien was gezien dat de verdachte tijdens het tumult een vuurwapen voorhanden had gehad. Met name vanwege het getoonde vuurwapen greep de politie gisteravond nog in. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel werd de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. De oorzaak van de ruzie tussen vader en zoon, ligt in de relationele sfeer. Vader zou het niet eens zijn met de keuze van de vriendin van de zoon. De politie is nog bezig met een onderzoek naar de toedracht van het incident

Man opgepakt na vernieling ruit buren

STAMPERSGAT: Een ruzie tussen buurjongens is de oorzaak van een vernieling die zondagavond omstreeks 19.15 uur is gepleegd aan een woning. Een groot raam aan de voorzijde van een woning werd ingeslagen.

De politie ging na de melding over de vernielde ruit direct ter plaatse. Aanvankelijk werd doorgegeven dat het om een conflict zou gaan tussen de buren. Dit werd later bijgesteld tot een vernieling van een ruit. Ter plaatse vertelde de bewoner dat haar zoon eerder die avond ruzie had gehad met de buurjongen. Zij had daarom het idee dat die achter de vernieling zat. De dienders gingen daarop naar de buren. Daar bleek dat de bedoelde zoon een pleister op zijn hand had. Hij had een verse verwonding. De 24-jarige man gaf daarop spontaan toe dat hij met zijn hand het raam bij de buren had ingeslagen. Hij was kwaad geworden op de buurjongen omdat die hem tegen zijn rechterbeen had geschopt terwijl dat juist uit het gips was. Volgens hem is er sprake van een al langer durende burenruzie.

Man gepakt voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Zondagmiddag is een 31-jarige man uit St. Willebrord bij een verkeersongeval op de Borchwerf betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 690 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte was met zijn auto bij de afslag Borchwerf van de snelweg afgegaan. Nabij een bouwmarkt kwam er volgens hem een tegenligger op zijn weghelft. Hierdoor moet hij uitwijken waarna hij tegeneen boom botste. De tegemoetkomende auto reed vervolgens door waardoor hij naar eigen zeggen geen kenteken kon noteren.

Kraker aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen op de Edisonlaan een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die niet voldeed aan de vordering om uit een pand te vertrekken. De man verklaarde dat hij een pand aan de Edisonlaan had gekraakt. Het pand bleek onlangs te zijn verhiir en wordt vanaf aanstaande dinsdag verbouwd en in gebruik genomen. De man werd daarom gevorderd te vertrekkken. Omdat hij daar niet aan voldeed is hij aangehouden. Hij heeft een boete van 150 euro gekregen.

Verkeersongeval in Halsteren

HALSTEREN: Vanmorgen heeft omstreeks 09.50 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de Steenbergseweg, bij de aansluiting met rijksweg A4. De bestuurder van een personenauto, een 60-jarige man uit Steenbergen, had geen voorrang verleend aan de 32-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Hardinxveld Giessendam. De 60-jarige bestuurder raakte gewond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis (Lievensberg) met een hoofd - en nekwond. Omdat gemeld werd dat er sprake was van een beknelling kwamen ook brandweer en GGD ter plaatse.

De bestuurder van de personenauto reed over de Steenbergseweg komende uit de richting van Halsteren. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende vrachtautobestuurder, die op de kruisende weg reed.

De bestuurder van de vrachtauto reed over de Eendrachtsweg gaande in de richting van de A4/N259. Op de kruising met de Steenbergseweg reed hij op de linkerrijbaan bestemd voor het rechtdoorgaande verkeer. Hij reed naast een andere vrachtwagen. Op de kruising kwam plotseling van rechts een personenauto die hij vol op de cabine raakte.

Op het moment van het ongeval waren de verkeerslichten op de kruising niet in werking,

Auteur: Willem van Hooijdonk