Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10-03)

TILBURG, 10 maart 2008

Agenten houden inbreker op heterdaad aan

TILBURG: In de nacht van zondag 9 maart op maandag 10 maart werd er geprobeerd om in te breken in een horecagelegenheid aan de Bredaseweg in Tilburg. De eigenaar, die boven de zaak woont, werd rond 04.50 uur ruw uit zijn slaap gewekt door glasgerinkel. Inmiddels had een (ook gewekte) buurtbewoner de politie al gebeld. De inbreker sloeg op de vlucht, waarbij hij achtervolgd werd door de restauranthouder. De politieagenten waren binnen vijf minuten ter plaatse en konden de inbreken in de directe omgeving inrekenen. Het gaat om een 34-jarige man uit Antwerpen. Voor zover bekend is er niets gestolen. Wel sneuvelde door de inbraakpoging een raam. De politie heeft de verdachte voor verder onderzoek ingesloten.
De verdachte was kort tevoren ook al met de politie in aanraking geweest, vanwege het niet betalen van een taxirit. Hij moest aan de taxichauffeur 8,70 betalen voor de rit naar de Spoorlaan en stapte uit zonder te betalen. Ook voor dit feit is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie onderzoekt beroving taxichauffeur

TILBURG: In de nacht van zondag 9 maart op maandag 10 maart werd een Tilburgse taxichauffeur door een klant beroofd. Het misdrijf vond plaats rond 04.30 uur plaats op de Berkdijksestraat, toen de klant uitstapt. Het slachtoffer had zijn belager kort tevoren opgepikt op de Korte Heuvel. Toen de klant moest afrekenen trok hij niet zijn portemonnee, maar een mes. Hij bedreigde daarmee de taxichauffeur en eiste geld. De dader ging er met een klein geldbedrag vandoor. Hij vluchtte weg via de Joost van de Mortelstraat.

Het slachtoffer raakte niet gewond en deed meteen aangifte bij de politie. De dader betreft een blanke man van circa 30/40 jaar oud. Zijn gezicht was slecht tezien vanwege een zwarte muts die hij ver over zijn wenkbrauwen getrokken had.

Dronken Tilburger vergist zich in voordeur

TILBURG: Na het bezoek van een voetbalwedstrijd kwam een 29-jarige Tilburger dronken thuis. Hij vergiste zich echter in de verdieping van het appartementencomplex aan de Bosscheweg en belde bij zijn bovenbuurman aan. Dat gebeurde zondagavond 9 maart omstreeks 23.00 uur. De bovenbuur was daar uiteraard niet blij mee. Er ontstond ruzie, waarbij de 29-jarige Tilburger de voordeur en een bloempot van zijn bovenbuurman vernielde.
De man is aangehouden. In het politiebureau is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt.

130,- boete vanwege bezit boksbeugel

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger kreeg proces-verbaal vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte werd zondagavond 9 maart betrapt toen hij in het bezit was van een boksbeugel. De man had het verboden wapen bij zich op de Elzenstraat. Agenten waren naar de Elzenstraat gekomen vanwege een verdachte situatie. Omwonenden hadden gemeld dat er mogelijk was ingebroken. Tijdens het onderzoek in de omgeving stuitte de politie op de verdachte. Bij controle werd de boksbeugel aangetroffen. De man kreeg een boete van 130 opgelegd.

Een boksbeugel is een metalen voorwerp met cirkelvormige gaten waar de vingers in passen, als men een vuist maakt. De beugel beschermt de vingers bij het slaan en levert meteen meer letsel op bij het geven van een klap. Het slagwapen kan eventueel uitsteeksels bevatten, waardoor de tegenstander nog ernstiger verwond kan worden. Het wapen is in Nederland verboden ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Proces-verbaal na verkeersruzie

TILBURG: De politie moest tussen beide komen bij een verkeersruzie. Het ging om een Tilburgs echtpaar in een personenauto en vrachtwagenchauffeur. Ze kregen onenigheid met elkaar op N-65 bij Udenhout. De lezing spreken elkaar tegen.
Het echtpaar stelt dat ze bijna van de weg gedrukt waren door een te snelrijdende bestuurder van de vrachtauto De trucker verklaarde dat de automobilist kilometerslang onnodig en hinderlijk links bleef rijden, terwijl de rechter rijstrook helemaal vrij was.
Een en ander gebeurde zondagavond 9 maart rond de klok van acht uur.

Het Tilburgse stel reed vervolgens achter de vrachtauto aan tot aan het transportbedrijf waar gelost moest worden. Daar wilden beide partijen verhaal halen. De vrachtwagenchauffeur hanteerde daarbij een ijzeren pijp van een krik. Hierdoor voelde de tegenpartij zich bedreigd en de politie werd erbij geroepen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur (uit Lobith) werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt op verdenking van bedreiging. De ijzeren pijp die hij daarbij gebruikte is door de politie in beslag genomen.

Wijkagent zoekt getuigen

TILBURG: Wijkagent Ruud Peters is op zoek naar een vrouw die bloemen van het kerkhof steelt. Sinds januari 2008 worden vanaf graven van het kerkhof aan de Goirkestraat in Tilburg bloemen gestolen. Tot op heden zijn er zeven gevallen bij de politie gemeld. Bij zowel de nabestaanden, als de omwonenden maakt dit de nodige emoties los. De diefstallen worden vermoedelijk gepleegd door een nog onbekende vrouw, die zich in een scootmobiel verplaatst. De vrouw wordt geschat op 45 à 50 jaar, blank.
Eventuele getuigen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto-inbraken op heterdaad betrapt

TILBURG: In de Berkdijksestraat werd een auto-inbraken op heterdaad betrapt. Dat gebeurde zondagmiddag 9 maart om 15.10 uur. De verdachte sloeg een portierruit kapot van een zwarte Fiat Bravo en ging er vandoor met een tas en een cd map. Een getuige van het misdrijf stapte bij de agenten in de auto in een zoektocht naar de dader. De 16-jarige verdachte (afkomstig uit Tilburg) kon korte tijd later worden ingerekend op de Van Limburg Stirumlaan. In eerste instantie ontkende hij alle betrokken. Later op de avond volgde zijn bekentenis, waarop ook de buit werd teruggevonden.
Mogelijk is er nog een tweede dader in het spel. De verdachte is daarom, in het belang van het verdere onderzoek, in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer