Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10-03)

TILBURG, 10 maart 2008

Onbekende dief met voorliefde voor buitenspiegels

WAALWIJK / KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: De politie stelt vast dat er in de omgeving Waalwijk / Kaatsheuvel / Loon op Zand een nog onbekende dief buitenspiegels steelt. Daarbij is opvallende dat hij een voorliefde heeft voor zilverkleurige Mercedessen in C-klasse. Alleen van dit merk, type en kleur auto zijn sinds 6 maart jl. al negen gevallen gemeld bij de politie. De buitenspiegels worden netjes gedemonteerd en kosten minimaal 600,- aldus de gedupeerden. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden.

Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Arrestatie verdachte van huiselijk geweld

RIJEN: De politie heeft een 62-jarige inwoner van Rijen gearresteerd op verdenking van mishandeling zijn 23-jarige stiefdochter. Er was ruzie geweest in het gezin omdat de 23-jarige stiefdochter weg wilde met haar 39-jarige vriend. Haar ouders waren het daar niet mee eens en hielden haar tegen. De vriend werd gesommeerd om de woning te
verlaten.

Er ontstond een handgemeen tussen de verdachte en zijn stiefdochter. De vrouw liet daarbij zichtbare lichte verwondingen op. De verdachte werd door de politie gearresteerd. De man is in het politiebureau ingesloten. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Vrachtauto gestolen vanaf bedrijfsterrein

MADE: Tussen zaterdagmiddag 8 maart 2008 en maandag 10 maart werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Tweede Industrieweg 2008 een vrachtauto gestolen. Het misdrijf werd om 08.00 uur ontdekt. De dieven hadden slot van het hekwerk rond het bedrijf geforceerd. Het gaat om een vrachtwagen van het merk MAN en voorzien van het kenteken BB-XZ-05. De vrachtauto is voorzien van een open bak. De politie nam een aangifte op en heeft de vrachtauto internationaal als gestolen voertuig laten signaleren.

Winkeldiefstal haarscherp op camera vastgelegd

OOSTERHOUT: Twee Oosterhoutse winkeldieven werd haarschep op camerabeelden vast gelegd. Het voorval vond plaats op maandag 10 maart 2008 rond 12.00 uur. De beide mannen stalen vanuit de winkel een portable dvd-speler. De lege doos bleef daarbij achter. Het bewakingssysteem van het warenhuis aan de Meerstoel had de diefstal echter geregistreerd. Ook het kenteken van de auto van de vluchtauto was bekend. De politie arresteerde het duo om 13.50 uur, nadat zij aan het politiebureau waren ontboden.
De bekenden de diefstal en kregen proces-verbaal. De dvd-speler werd door de politie in beslag genomen en nadien teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer