KNHS


Voorproefje internationale voltigewedstrijd in Ermelo 10 maart 2008
voltige

ERMELO (KNHS) - Het laatste weekend van april is het KNHS-centrum in Ermelo de locatie van een internationale voltigewedstrijd (CVI). Voltige is een paardensportdiscipline waarbij alles draait om het doen van turnoefeningen op een galopperend paard. Op zaterdag 15 maart geeft voltigevereniging Groenendaal uit Bunschoten een voorproefje voor het CVI met een demonstratie tijdens het KNHS Indoorkampioenschap Springen.

Aanstaande zaterdag vinden in Ermelo de KNHS Indoorkampioenschappen Springen in de klasse L en M plaats. Om 14.15 uur maakt het publiek in een korte en flitsende demonstratie kennis met de voltigesport. In dezelfde piste komen van vrijdag 25 tot en met zondag 27 april de internationale voltigeurs aan start. Het jurycorps van het CVI*/CVI** wordt aangevoerd door de uit Denemarken afkomstige Arne Sigtenbjerggaard. Het corps wordt verder gevormd door het Nederlandse jurylid Heddy Boelsma-Den Hartog (Barneveld), Roland Boehlen uit Zwitserland en Janke Staudenherz uit Oostenrijk. Op vrijdagmiddag start het CVI met de verplichte oefeningen voor de teams en op zaterdagochtend staat de plicht voor de solisten op het programma. s Middags laten de teams hun kür zien met aansluitend de eerste ronde van de solisten. Op zondag wordt de voltigewedstrijd afgesloten met de finaleronde, bestaande uit de technische test en kür voor solos en teams.

De toegang voor de KNHS Indoorkampioenschappen en het CVI voor bezoekers is gratis. Meer informatie over beide evenementen is te vinden op www.knhs.nl

Programma CVI Ermelo

Vrijdag 25 april 2008:

- Veterinaire keuring

- 1e ronde plicht Junioren teams

- 1e ronde plicht Senioren teams

Zaterdag 26 april 2008:

- 1e ronde plicht dames & heren Solos

- 1e ronde kür junioren teams

- 1e ronde kür senioren teams

- 1e ronde kür dames & heren solos

Zondag 27 april 2008: Finales

- 2e ronde technische test dames & heren solos
- 2e ronde kleine finale dames & heren solos
- 2e ronde kür Junioren teams

- 2e ronde kür Senioren teams

- 2e ronde kür dames & heren solos

- aansluitend: prijsuitreiking

Foto: Arjen van der Spek