Politie Zuid-Holland-Zuid

10/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 10-03-2008 o Persberichten district II

LADING MELK OP DE WEG BIJ EENZIJDIG ONGEVAL
MOLENAARSGRAAF Op de N214 ter hoogte van Molenaarsgraaf is maandagochtend 10 maart omstreeks 04.30 uur een vrachtauto met aanhanger met daarin melk gekanteld. De 25-jarige bestuurder kwam met de wielen in de berm terecht. Tijdens het terugsturen de weg op kantelde de aanhanger en viel dwars over de N214. De voorzijde van de vrachtauto kwam tot stilstand in de sloot. De melk in de aanhanger lekte op het wegdek en gutste zo de berm en de sloot in. In verband met de opruimwerkzaamheden werd er een afzetting gecreëerd. Er raakte niemand gewond. De aanhanger raakte zwaar beschadigd.

KLANTEN CAFETARIA KRIJGEN ONENIGHEID
ALBLASSERDAM Een 58-jarige man uit Kinderdijk is zondagavond 9 maart door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was aanwezig in een cafetaria aan de Van Hogendorpweg toen hij woorden kreeg met een andere klant. De verdachte bemoeide zich met een gesprek dat deze klant met anderen voerde. Tussen die klant een 40-jarige man uit Rotterdam en de man uit Kinderdijk ontstond een woordenwisseling die zich naar buiten verplaatste. Daar zou de 58-jarige verdachte uit hebben gehaald en de klant in het gezicht hebben geslagen. Hierdoor raakte hij licht gewond en zijn bril ging stuk. Na de mishandeling zou de man zijn weggereden in zijn auto. Via het genoteerde kenteken kwam de politie achter zijn woonadres en werd daar korte tijd later aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte, de verdachte verklaarde niet geslagen te hebben. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

INBRAAK IN WONING
MEERKERK In een woning aan de Bordenweg is op zondag 9 maart tussen 18.00 en 20.00 uur ingebroken. Terwijl de bewoners naar de kerkdienst waren, werd door een of meerdere personen in het huis ingebroken. Een kluis met inhoud (geld, sieraden, trouwfotos en andere waardevolle papieren) werd weggenomen. De dader(s) kwam binnen door een deur te forceren.
Mogelijk heeft iemand in de omgeving iets of iemand verdachts gezien op zondag 9 maart tussen 18.00 en 20.00 uur. Getuigen en/of anderen die meer weten van deze inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Indien u belangrijke informatie heeft maar liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 (gratis)