Politie Zuid-Holland-Zuid

10/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 10-03-2008 o Persberichten district I

MEISJE (7) LASTIGGEVALLEN DOOR ONBEKENDE MAN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 7 jarig meisje uit Dordrecht is op zaterdagmiddag 8 maart tussen 13.15 en 13.30 uur door een onbekende man lastiggevallen in de brandgang gelegen tussen de Singel en de Dijkstraat. Het meisje was in de buurt aan het spelen met een vriendinnetje toen de man haar lastigviel. De man zou daarna weggereden zijn op de fiets. De politie is op zoek naar getuigen die op die zaterdagmiddag een verdachte man hebben gezien in de omgeving van de brandgang nabij de peuterspeelzaal aan de Singel. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING MET EEN STAARTJE
DORDRECHT In de Transvaalstraat heeft zondagmiddag 9 maart een aanrijding plaatsgehad. Een 39-jarige man uit Dordrecht reed richting het station toen er vanuit een zijstraat de Christian de Wetstraat een auto kwam. De bestuurder hiervan een 60-jarige man uit Dordrecht gaf geen voorrang aan de 39-jarige. Dit had wel gemoeten. Een aanrijding was het gevolg waarbij de politie werd ingeschakeld. Die nam beide bestuurders een blaastest af waaruit bleek dat de 39-jarige man alcohol had gedronken. Hij blies precies op de grens namelijk 0,5 promille. Daarnaast had hij harddrugs op zak en bleek hij nog 57 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Van de drugs (amfetamine) heeft de man afstand gedaan, deze zullen worden vernietigd. De 57 dagen hechtenis in verband met een veroordeling voor diefstal moet hij uitzitten.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 9 maart een gestolen fiets in beslaggenomen. Surveillerende agenten zagen in de David Blesstraat een 11-jarig jongetje op een iets te grote fiets zonder verlichting rijden. De agenten spraken hem aan, hij was aan het fietsen op de fiets van zijn vader. Na controle van de tweewieler bleek deze gestolen in Naaldwijk in 2002. De agenten gingen met de knul en de fiets naar zijn woonadres. De vader bleek niet thuis. De fiets is in beslaggenomen, de vader is ontboden om een verklaring op het bureau af te leggen.