Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie Zutphen kiest voor behoud (vm. ROC) schoolgebouw voor haar nieuwe huisvesting

10 maart 2008

Het Openbaar Ministerie (OM) Zutphen heeft behoefte aan nieuwe huisvesting. Het OM wil deze nieuwe huisvesting realiseren aangrenzend aan het gerechtsgebouw. In november lagen er twee stedenbouwkundige visies; een variant met behoud van het schoolgebouw en een variant gericht op gehele nieuwbouw. Er was toen een sterke voorkeur voor de visie waarin de school behouden bleef. In de afgelopen maanden zijn de exploitatiekosten van deze twee opties uitgewerkt en met elkaar vergeleken.

Keuze voor behoud schoolgebouw
Mede op basis van de berekeningen voor de exploitatiekosten blijft het Openbaar Ministerie bij haar voorkeur. Dit betekent dat zij ervoor heeft gekozen het schoolgebouw (20^e jaren deel) te behouden, dit aan te passen en uit te breiden zodat het aan de hedendaagse eisen voor een goed kantoorgebouw kan voldoen.

Vervolg

Selectie architect/adviseurs
Er gaat een Europese selectieprocedure van start om te komen tot een keuze voor een architect en adviseurs worden opgestart. Naar verwachting zal in het derde kwartaal van 2008 bekend zijn welke adviseurs zullen worden betrokken bij de plannen.

Plannen uitwerken
Na deze selectie gaat het ontwerpteam beginnen met de planvorming. Dit start met het uitwerken van een Voorlopig Ontwerp (VO). Gelijktijdig zal er worden gestart met het uitvoeren van bodemonderzoeken en wordt er onderzoek gedaan naar de meest gunstige manier van slopen van de jaren zestig uitbreidingen van het schoolgebouw. Het Openbaar Ministerie werkt in deze periode samen met de huisvestingsadviseur (Twijnstra Gudde) om de wensen voor het toekomstige kantoorconcept verder in kaart te brengen.

Bestemmingsplanprocedure
Wanneer het VO gereed is en goedgekeurd, wordt deze bij de gemeente ingediend om de bestemmingsplanprocedure op te starten.