Gemeente Valkenswaard

Werkzaamheden trouwkerkje Weerderhuys

Werkzaamheden trouwkerkje Weerderhuys

De werkzaamheden aan het trouwkerkje Weerderhuys zijn begonnen. Het betreft hoofdzakelijk groot onderhoud aan de buitenzijde van het rijksmonument aan de Markt in Valkenswaard.

De klimop heeft door de jaren heen de nodige schade aangericht aan de gevel en het glas-in-lood. Op enkele plaatsen groeit de plant zelfs naar binnen. Daarom wordt de klimop verwijderd om schade te voorkomen. Het glas-in-lood zal in een werkplaats worden hersteld. Ook wordt de gevel gereinigd en het voegwerk volledig vernieuwd.

Aan het dak (inclusief de goten) worden ook de nodige werkzaamheden verricht. Speciale aandacht zal uitgaan naar de ruimte direct onder het dak. Deze wordt beter toegankelijk gemaakt en schoongemaakt. Het dak van het voormalige Nederlands Hervormde kerkje uit 1890 zal voorzien worden van veiligheidvoorzieningen voor onderhoud en inspecties. Het monumentale trouwkerkje krijgt van april tot en met juni van binnen en buiten een schilderbeurt.

Het Weerderhuys is daarom gesloten vanaf maandag 14 april tot en met 6 juni. Tijdens deze periode vinden de bruiloften op een andere locatie plaats. Voor meer informatie over de alternatieve trouwlocaties, kunt u contact opnemen met burgerzaken, telefoon 040-2083 444. Voor vragen over het groot onderhoud, kunt u contact opnemen met de projectleider, R. Jansen, afdeling Leefomgeving, telefoon 040-2083 557.