Gemeente Valkenswaard

Schoot bij het CMD

Muziek op Schoot bij het CMD

Bij het Centrum voor Muziek en Dans start binnenkort een aantal cursussen voor (hele) jonge kinderen van zes maanden t/m vier jaar. Muziek op Schoot is een feest voor jong en oud(er)! Kinderen tussen een half en vier jaar worden wekelijks meegevoerd in de betoverende wereld van de muziek.

De lessen verlopen volgens vaste rituelen. Gebruikmakend van allerlei uiteenlopende materialen zoals stokpoppen, wapperdoeken, ballen, blokken, eendjes en hoepels worden de kinderen uitgedaagd en gestimuleerd. Ze zingen, springen, vallen, dansen, sluipen en luisteren met veel plezier. En u als ouder doet mee! U krijgt een nieuwe schat aan liedjes en muzikale ideeën mee naar huis. U weet ineens weer hoe dat liedje ging. Plotseling ervaart u hoe snel kinderen kunnen opruimen als je het juiste liedje er maar bij zingt. Kortom: het plezier van de les gaat thuis gewoon door.

Muziek op Schoot wordt in drie groepen gegeven op de woensdagmorgen, uitgaande van voldoende belangstelling. De groep baby is voor de kleinsten van 6 - 18 maanden en vindt plaats van 9.15 - 9.45 uur. De dreumesgroep is voor jonkies van anderhalf tot twee-en-half jaar en is tussen 9.50 - 10.30 uur. De peutergroep is voor jonge kinderen van twee-en-half tot vier jaar en wordt gegeven van 10.35 - 11.15 uur. De uiteindelijke indeling op leeftijd kan iets wijzigen op grond van aantal en soort inschrijvingen.

De Muziek Op Schoot-cursussen duren 10 weken, starten op woensdag 26 maart en worden gegeven door Sonja Geuze. De kosten per cursus voor Muziek op Schoot bedragen EUR 61,00 voor de reeks van 10 lessen. Inschrijven kan tot vrijdag 21 maart 2007.

Eventuele overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040 2083591. Uiteraard zijn op dit adres ook de inschrijfformulieren verkrijgbaar. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.