Gemeente Valkenswaard

groot succes

JoPo dag groot succes

Op woensdag 5 maart jl. organiseerde een aantal politieke partijen in Valkenswaard in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard een politieke dag voor VWO-5 scholieren. Op deze dag leren de jongeren vaardigheden die een raadslid in de praktijk nodig heeft. De dag eindigde met een raadsvergadering in de raadszaal, voorgezeten door loco-burgemeester A. van Hedel. Tijdens deze raadsvergadering werden de raadsvoorstellen met vuur en vlam verdedigd.

Het winnende raadsvoorstel gaat pasjes ontwikkelen voor Stichting Leergeld. Stichting Leergeld helpt ouders die te weinig geld hebben om hun kinderen met buitenschoolse activiteiten mee te laten doen. Met deze pasjes kunnen jongeren van 12 tot en met 16 jaar gratis meedoen aan verschillende activiteiten bij het Centrum voor Muziek en Dans, sportschool Valkencourt, rolschaatshal de Dennenberg of zwembad de Wedert.

Het doel van deze jaarlijks georganiseerde JoPo-dag is de jongeren te laten kennismaken met de gemeentelijke politiek en te laten ervaren wat het is om aan een raadsvergadering deel te nemen. De gemeente draagt 2500 euro bij aan de uitvoering van het raadsvoorstel.