Rechtbank Roermond


Beroep tegen voortzetting bewaring gegrond verklaard

Roermond, 10 maart 2008 - De vreemdelingenkamer van de rechtbank 's Gravenhage, zittinghoudende te Roermond, heeft het beroep van een 25-jarige Palestijn tegen de voortzetting van bewaring gegrond verklaard. De bewaring dient met onmiddellijke ingang te worden opgeheven.

De rechtbank is van oordeel dat er binnen een redelijke termijn geen reëel zicht bestaat op uitzetting van de 25-jarige Palestijn naar Palestina. Hiertoe overweegt de rechtbank dat in het verleden reeds enkele malen tevergeefs is geprobeerd om vreemdelingen uit Palestina via Jordanië te verwijderen. In het onderhavige geval zou het de eerste keer na twee jaar zijn dat weer een poging tot uitzetting wordt ondernomen.

Verder overweegt de rechtbank dat uitzetting via Jordanië een bewerkelijk traject is dat naar verwachting enige maanden in beslag zal nemen, aangezien niet alleen een laissez-passer (lp) van de Palestijnse autoriteiten dient te worden verkregen, maar ook toestemming van de Jordaanse en Israëlische autoriteiten om eiser te laten doorreizen. Het is voor verweerder dan ook onmogelijk om een meer specifieke tijdsduur te noemen waarbinnen eiser zal worden uitgezet naar Palestina.

LJ Nummer

BC5744

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 10 maart 2008 Naar boven