Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Antwoorden op kamervragen over het artikel 'Dubbele fraude in Amsterdam-Zuidoost'

10 maart 2008

Antwoorden op kamervragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het artikel 'Dubbele fraude in Amsterdam-Zuidoost'. (Ingezonden 13 februari 2008)


1. Vraag Hebt u kennisgenomen van het artikel 'Dubbele fraude in Amsterdam-Zuidoost'? 1)


1. Antwoord Ja.


2. Vraag Klopt de bewering dat er een 'geheim besluit' is van een stadsdeel in Amsterdam, teneinde 'een mislukt liefdesavontuur van een voormalig bestuurder' af te kopen? Zo ja, om hoeveel geld zou het hier in totaal gaan?


2. Antwoord Amsterdam-Zuidoost heeft te kennen gegeven dat de bewering niet juist is. Aangegeven is dat ontslagbesluiten met een financiële regeling uitsluitend plaatsvinden op grond van een oordeel over het professioneel functioneren van een ambtenaar.


3. Vraag Deelt u de mening dat dergelijke afkoopsommen van belastinggeld altijd openbaar dienen te zijn? Zo ja hoe gaat u dit initiëren? Zo neen, waarom niet,

3. Antwoord
Voor mijn algemene opvattingen over het ontslagbeleid van provincies en gemeenten in individuele gevallen verwijs ik naar mijn antwoorden op de vragen van het lid Van Raak over `gouden handdrukken voor ambtenaren in de provincie Noord-Brabant' van 14 december 2007 .


1) HP/De Tijd, 8 februari 2008 Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties