Activiteitenplan 2008 Toerisme Flevoland goedgekeerd

De provincie Flevoland heeft het Activiteitenplan 2008 van Toerisme Flevoland goedgekeurd. Voor de toeristische promotie van Flevoland wordt in 2008 een subsidie toegekend van maximaal EUR 492.000,- . Toerisme Flevoland is 1 maart 2007 van start gegaan als toeristische marketing- en promotieorganisatie van Flevoland en is een bedrijfsonderdeel van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland BV (OMFL).

Het merk Flevoland heeft de potentie een onderscheidende bestemming te worden voor de Nederlandse en de buitenlandse toerist of dagrecreant. Toerisme Flevoland draagt bij aan het verzilveren van deze potentie door marketing en promotionele activiteiten in te zetten die zich richten op het verlengen van het verblijf en het vergroten van het aantal bezoekers.

De activiteiten in 2008 richten zich op doelgroepen zoals de dag-, de verblijf- en de watersporttoerist uit zowel Nederland als het buurland Duitsland. De activiteiten spelen in op de behoefte van met name de jonge gezinnen, de 50 Plussers en groepen zoals verenigingen, scholen, families en vriendenclubs. Door ondermeer de ontwikkeling van een belevende website ( www.ookflevoland.nl), de aanwezigheid op diverse beurzen en het uitbrengen van een toeristisch magazine en krant, worden de diverse doelgroepen aangespoord naar Flevoland te komen.

OOK Flevoland!

Het merk en de slogan ...OOK Flevoland! wordt door Toerisme Flevoland in alle uitingen gebruikt. Het zorgt voor een verbinding tussen alle verschillende activiteiten die te doen en te beleven zijn in onze provincie en de naam Flevoland. De voor velen op het gebied van toerisme en recreatie vrij onbekende provincie moet daardoor meer Provincie Flevoland


de toeristisch recreatieve sector en de VVV's, Tourist Info's van de zes gemeenten.

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken: `Een sterk punt van dit Activiteitenplan 2008 is dat het tegemoet komt aan de recreatieve wensen van de Flevolanders zelf. Daarnaast vergroot het de aantrekkingskracht bij potentiële toeristische bezoekers. Op deze wijze verwacht ik dat er een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de werkgelegenheidsontwikkeling in deze sector en de groei van bestedingen in Flevoland.'