Groen!

Gent, 8 maart 2008

Lokale Groen! mandatarissen willen meer samenwerken met Ecolo

Vandaag heeft Groen! haar dag van de lokale politiek georganiseerd. De bedoeling was alle groene raadsleden die in Vlaanderen en Brussel actief zijn te begeesteren en dat is gelukt. Mieke Vogels (groen! voorzitster) dankte in haar slotspeech alle lokale mandatarissen: Jullie zijn geweldig. Jullie, dat zijn onze 2 burgemeesters, onze 2 OCMW voorzitters, 30 schepenen, 236 gemeenteraadsleden, 84 OCMW raadsleden, 17 provincieraadsleden, en 19 districtsraadsleden. Dankzij jullie slaagt Groen! erin te tonen dat het mogelijk is om samen te bouwen aan een betere toekomst door volop te kiezen voor vooruitgang op alle vlakken.

De raadsleden en deelnemers konden kiezen uit 10 workshops die de verschillende themas waarvoor Groen! wil strijden verdiepten. Deze themas waren o.a.: inspraak van de burger, lokaal klimaatbeleid, ruimte voor kinderen, energiearmoede, . Kortom, themas die echt leven bij de mensen en hun leefomgeving. Tijdens de lokale dag kwam naar boven dat de Vlaamse groene raadsleden nauwer willen samenwerken met Ecolo-collegas uit gemeentes of steden die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. Hiervoor zal een datingsite worden opgestart zodat de mandatarissen elkaar gemakkelijk kunnen ontdekken.

Mieke Vogels (groen! voorzitster) blik tevreden terug: Groen! wil werken aan betere samenleving, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Dat kan alleen door grondig stil te staan bij de keuzes die we vandaag maken, zodat we morgen voluit kunnen gaan voor vernieuwing. Onze lokale afdelingen spelen hierin een belangrijke rol. Zij leven veel meer tussen de mensen en kunnen alternatieven op tafel leggen die een onmiddellijk resultaat hebben voor de mensen. Onze mensen vechten dagelijks voor meer fietspaden, bescherming van groene gebieden, tolerantie en solidariteit en durven de juiste vragen stellen bij megalomane projecten, zoals het Saefthingedok in Antwerpen of de bouw van een nieuwe steenkoolcentrales in Gent, projecten die stuk voor stuk vreten aan de gezondheid van de omwonenden.