Gemeente Eersel


Uitnodiging start Dorpsontwikkelingsplan Steensel dinsdag 10 juni

Dit jaar gaan we voor Steensel een dorpsontwikkelingsplan opstellen. Op dinsdag 10 juni 2008 wordt daarvoor een startbijeenkomst gehouden. Alle inwoners van Steensel, verenigingen en bedrijven zijn welkom om die avond mee te denken over de toekomst van Steensel. De bijeenkomst zal worden geleid door de hr. ir. Hans de Kuyper van het PON, Instituut voor advies onderzoek en ontwikkeling in Noord Brabant.

logo_doemeemaakeersel.jpg

Datum en tijd: dinsdag 10 juni 2008, van 20.00 uur tot 23.00 uur

Plaats: gemeenschapshuis De Höllekes in Steensel

De startbijeenkomst krijgt een vervolg in september. In werkgroepverband worden dan de verschillende onderwerpen uitgediept. Deze werkgroepen bestaan uit Steenselnaren die zich verder willen inzetten om van het dorpsontwikkelingsplan een Steensels plan te maken. U kunt zich daarvoor aanmelden tijdens deze startbijeenkomst.

Ook daarna kunt u zich nog opgeven. In de Pierenbode leest u hier te zijner tijd meer over.

In de openbare vergadering van de Dorpsraad op 11 maart jl. is het dorpsontwikkelingsplan al aangekondigd en is ook verteld wat er onder verstaan wordt.

Hierna in het kort nog even:

Wat is een dorpsontwikkelingsplan?

Bij een dorpsontwikkelingsplan kijken allereerst de bewoners, samen met de gemeente, naar de toekomst. Hoe vinden zij hun dorp nu en hoe zou het er in de toekomst uit moeten zien. De bewoners zijn zelf medeopsteller van het plan en ze spelen een actieve rol bij de uitvoering ervan. Het gaat om de zaken die de bewoners de komende jaren uitgevoerd zouden willen zien. Zo komen bijvoorbeeld onderwerpen als woningbouw en verkeer aan bod. Het kan ook gaan over de inrichting van de zorg, het behoud van een waardevol landschap of het stimuleren van kleinschalige bedrijvigheid. Zo zijn er wellicht tal van zaken, groot en klein, die de inwoners bezighouden. Ook tijdens de uitvoering blijven bewoners betrokken en houden zij de vinger aan de pols. Zonodig kunnen zij dan het plan bijstellen door nieuwe afspraken te maken.

Wij zien u graag op dinsdag 10 juni 2008 in de Höllekes in Steensel

Dorpsraad Steensel

Gemeente Eersel