Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 10 maart 2008

NS campagne voor gezondheid op het station

Samenwerking Servex en Unilever voor gezondere keuze

NS Poort dochter Servex is dit jaar samen met Unilever een `Vitality Campagne' gestart om gezondheid op het station te bevorderen. Met een gratis boekje vol met tips op het gebied van gezondheid wil Servex bijdragen aan een bewuste levensstijl. Bovendien bevat het boekje diverse kortingen op gezonde producten op het station. Het gratis `Vitality Magazine' heeft een oplage van 900.000 stuks en laat de stationsbezoeker zien dat een bewuste levensstijl goed mogelijk is op het station. Naast tips over hoe je eenvoudig aan voldoende beweging komt op het station, staan er in het minimagazine verantwoorde menusuggesties.

Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. De helft van de volwassenen heeft overgewicht en 12% is obees. Servex neemt met de lancering van Vitality Magazine haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de strijd tegen overgewicht, en zet op deze manier haar lidmaatschap van de Stichting `Ik Kies Bewust' extra kracht bij.

Het magazine biedt de stationsbezoekers een verantwoord weekmenu, geheel volgens de criteria van de schijf van vijf. Verder is er in het magazine extra aandacht voor producten met het Ik Kies Bewust-logo. Op deze manier toont Servex aan dat je op het station veel gezonder kunt eten en drinken dan je wellicht zou denken.

De oplage van Vitality Magazine is 900.000 stuks. Het magazine verschijnt meerdere malen in
2008 en is gratis verkrijgbaar bij diverse winkels op het station.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting 030 - 2357070 NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 376 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.
NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 10 maart 2008
Pagina 2/2

van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Internationaal verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukstbereden van Europa - met bijna 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet. Over Servex
Servex is een 100% dochteronderneming van NS Poort, onderdeel van het NS concern. Zij exploiteert horeca- en retailformules op NS stations. Servex exploiteert onder meer Kiosk, C'est du pain, Smullers, New York Pizza, Swirl's en Shakie's maar ook Burger King, AH to go en La Place op het station. Onder het motto `Lekker op het station' levert Servex met de horeca- en retailformules op de stations een belangrijke bijdrage aan een prettig en aangenaam verblijf op de stations. Servex speelt voortdurend in op de behoeften van treinreizigers en stationsbezoekers. Zij is op meer dan 100 stations vertegenwoordigd met in totaal meer dan 300 verkooppunten. Dagelijks telt Servex 250.000 klanten.

Meer info: NS Persvoorlichting - 030-2357070


---- --