Persbericht

Citrix breidt distributieovereenkomst met ETC uit

Vianen, 10 maart 2008 Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, heeft zijn distributieovereenkomst met ETC uitgebreid. ETC is daarmee distributeur voor Xen-oplossingen in de Nederlandse markt.

ETC is sinds 1999 distributeur van Citrix-producten. De productlijn voor servervirtualisatie werd onlangs uitgebreid met Citrix XenServer" 4.1 en Citrix XenServer Platinum Edition, de eerste vernieuwingen binnen de servervirtualisatie productlijn sinds de definitieve overname van XenSource, vorig jaar. XenServer is de eerste oplossing op de markt voor zowel virtuele als fysieke servers. Daarnaast werd met de introductie van Citrix Delivery Center een nieuwe overkoepelende productgroepnaam voor de application delivery infrastructure oplossingen ingevoerd. De Citrix Delivery Center productgroep bestaat uit vier basis productlijnen: Citrix XenServer", Citrix XenDesktop", Citrix® NetScaler® en Citrix XenApp" - de nieuwe naam voor Citrix Presentation Server".

Citrix en ETC spelen met de uitgebreide samenwerking in op een verwachte groei van de virtualisatiemarkt. Rob van der Hoeven, Area Vice President Citrix Benelux, voorziet een goede samenwerking. Met deze strategische keuze kunnen we de explosief groeiende vraag naar XenServer in de markt van servervirtualisatie uitstekend ondersteunen en ons succes verder uitbouwen. Bovendien hebben we Werner van Unen specifiek aangesteld als Sales Manager Benelux Virtualization & Management Division om ons reseller kanaal krachtig te ondersteunen bij de positionering en de verkoop van XenServer.

Wij zijn bijzonder blij met deze uitbreiding , zegt Henk Snijders, directeur van ETC. De afgelopen jaren zagen we het Citrix-portfolio regelmatig groter worden. Door de overname van XenSource maakt Citrix zijn productlijn compleet. Dat Citrix voor zijn Xen-oplossingen ETC als distributeur heeft aangesteld, geeft het wederzijdse vertrouwen in elkaar aan.

(274 woorden)