Gemeente Doetinchem

Wat wilt u laten onderzoeken over het coffeeshopbeleid?

Op maandag 10 maart a.s. organiseert de gemeente Doetinchem een zogenaamde luisterzitting. Aanleiding is het coffeeshopbeleid van de gemeente. Lokaal en landelijk doen er zich ontwikkelingen voor die van belang zijn op dit gebied. Op deze avond zitten raadsleden letterlijk op de laatste rij. Het woord is aan inwoners, professionals en andere betrokkenen. Publiek is vanaf 20.00 uur van harte welkom op het stadhuis, wilt u actief deelnemen aan de zitting meldt u zich dan van tevoren aan.

De gemeente wil op deze avond informatie verzamelen over het coffeeshopbeleid en de te houden evaluatie hiervan. Wat zijn volgens de betrokkenen belangrijke punten die meegenomen moeten worden tijdens dit onderzoek? Wat is volgens u de moeite waard om nader te bekijken? De voorzitter zal ervoor waken dat het geen klachtenbijeenkomst wordt en ervoor zorgen dat er duidelijke vragen komen waarop de gemeente haar evaluatie kan richten.

De zitting
We nodigen ongeveer dertig gesprekspartners uit die worden verdeeld over 3 groepen: professionals, ervaringsdeskundigen en betrokken burgers. Onder leiding van de gespreksleider gaan deze met elkaar in gesprek waarbij het accent ligt op het ontwikkelen van onderzoeksvragen, niet op klachten of ervaren overlast. Elke groep krijgt het woord en mag aangeven wat zij belangrijk achten voor het onderzoek. Ook u kunt meedenken door u aan te melden bij de groep inwoners.

Wat gebeurt er na de zitting?
Aan de hand van de uitkomsten van de luisterzitting zal de evaluatie coffeeshopbeleid plaatsvinden in de maanden april en mei. In juni zal de burgermeester het nieuwe beleid vaststellen aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek.

Interesse
Heeft u interesse om mee te praten over dit onderwerp? Heeft u goede ideeën voor de evaluatie? Meldt u aan om actief deel uit te maken van de zitting. Op deze manier kunt u bijdragen aan de evaluatie die direct invloed heeft op het coffeeshopbeleid van de gemeente. Aanmelden kan tot 5 maart a.s. Uw suggesties voor het onderzoek kunt u ook per mail of schriftelijk aanleveren op onderstaand adres.

Wilt u zich aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie?

Gemeente Doetinchem
Afd. Wonen en Bedrijven, t.a.v. de heer C.G.H. Polman Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem
Tel. (0314) 377 113 / (0314) 399 541
gemeente@doetinchem.nl