Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 6 maart 2008

Duale onderwijstrajecten bieden MKB-ondernemers voordeel Kenniscampus Leeuwarden organiseert symposium 'Daarom Duaal!'

Op 10 maart a.s. organiseert de Stichting Kenniscampus Leeuwarden een symposium voor MKB-ondernemers in de regio. Tijdens het symposium 'Daarom duaal' kunnen MKB-ers kennismaken met de voordelen van werknemers die duaal onderwijs volgen en wordt tijdens workshops aangetoond hoe duale onderwijstrajecten zijn in te passen in de praktijk. Het symposium vindt plaats bij Stenden hogeschool aan de Rengerslaan 8 te Leeuwarden en duurt van 15.30 - 20.00 uur. Deelname is kosteloos.

Voor ondernemers is het inzetten van mensen die duaal onderwijs volgen een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan personeelsontwikkeling én om actuele expertise in huis te halen. Door de integratie tussen werken en leren snijdt het mes aan twee kanten: het hoger onderwijs wint aan kwaliteit en aansluiting bij de praktijk, de ondernemer profiteert rechtstreeks van de innovatieve input uit het hoger onderwijs. Ook zien veel ondernemers duale trajecten als de ideale manier om nieuw personeel te werven.

In een duale opleiding bestaat een groot deel van het onderwijs uit opdrachten die de student in zijn of haar dagelijkse werkomgeving uitvoert. De student werkt in een voor de opleiding relevante omgeving en studeert daarnaast voor een HBO-kwalificatie. Dat heeft als voordeel voor de ondernemer dat de organisatie meeprofiteert van de kennis die de student opdoet.

Het symposium 'Daarom duaal' is een gezamenlijk initiatief van Stenden hogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Hogeschool Van Hall Larenstein en het TechnologieCentrum Noord-Nederland, mede dankzij financiering uit het project Kenniscirculatie Friesland.

++++++++++++++++