Politie Friesland

Politieberichten van maandag 10 maart

Fryslân, 10-03-2008 o Politieberichten van zondag 9 maart 11.00 uur t/m maandag 10 maart 07.00 uur

Schiermonnikoog: inbraak horecapand
De politie onderzoekt een inbraak in een horecapand aan de Reeweg. In de nacht van zaterdag op zondag werd van het pand een deur vernield, waarna een tray met enkele tientallen wegwerpaanstekers is weggenomen. Een 55-jarige inwoner van Schiermonnikoog deed aangifte.

Wolvega: fietsstertje ten val
De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijze personenauto, die zondag omstreeks 12.00 uur betrokken was bij een ongeval op de Deken Vaasstraat. De bestuurder heeft waarschijnlijk niet gemerkt dat hij daar een 11-jarig fietsstertje uit Wolvega bij het passeren met zijn rechter buitenspiegel heeft geraakt. Het meisje kwam daardoor ten val, waarbij haar fiets en bril beschadigd raakten. De bestuurder van de auto wordt verzocht met de politie contact op te nemen.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige Leeuwarder aangehouden. De man wordt er van verdacht die middag een 16-jarige plaatsgenoot met een windbuks te hebben beschoten. Deze liep daarbij twee wondjes op, waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De beschieting zou plaats hebben gevonden in of nabij een woning aan de Britsenbrug. Verder toedracht en aanleiding zijn op dit moment niet duidelijk, de politie onderzoekt de zaak.

Surhuisterveen: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Surhuisterveen. De man werd op de Langelaan staande gehouden, omdat hij opviel door de hoge snelheid waarmee hij door Harkema reed. Omdat hij gedronken bleek te hebben moest de automobilist op het politiebureau een ademanalyse ondergaan met 770 ug/l als resultaat. Daarop werd proces-verbaal tegen hem openmaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Surhuisterveen: eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Vierhuisterweg. Een 18-jarige automobilist uit Harkema was daar in een bocht de macht over het stuur van zijn auto kwijtgeraakt en vervolgens zijdelings tegen een boom tot stilstand gekomen. De man werd met hoofd- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Bantega: inbraak kantoorpand
De politie onderzoekt de inbraak in een kantoorpand aan de Bandsloot. In de nacht van zaterdag op zondag werd van het pand een raam vernield. Vervolgens werd een geldbedrag van enkele duizenden euros weggenomen. Een 56-jarige inwoner van Bantega deed aangifte.