Project Gemeente Westland

buslijn 134
Gemeentelijk protest tegen opheffen buslijn 134 Publicatiedatum: 10-03-2008

Het college van B&W van Westland heeft er in een brief aan het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden op gewezen dat de opheffing van buslijn 134, die loopt van Naaldwijk naar Den Haag Hollands Spoor, ongewenst is. De gemeente doet een appèl om lijn 134 te behouden. Het opheffen van een goede verbinding met een goede bezetting strookt niet met het beleid om de reizigersaantallen in 2020 met 40% te laten toenemen, aldus het college.

Uit binnengekomen reacties is gebleken dat de directe verbinding met Hollands Spoor voor veel werknemers en studenten van groot belang is. Hollands Spoor biedt een verbinding met Leiden en Amsterdam die Centraal Station niet kan bieden. In de omgeving van Westland is er geen betere mogelijkheid om op deze verbinding over te stappen.

De gemeente doet in de brief een klemmend beroep op het stadsgewest om de lijnvoering van bus 134 te continueren: Door het uitblijven van Randstadrail en het overstapstation Leijenburg zijn in het afgelopen jaar de reizigersaantallen steeds verder teruggelopen in een gebied dat al niet kan pronken met een hoog OV-gebruik. Het is niet uit te leggen dat een goed lopende buslijn moet stoppen.