Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 10 maart 2008

Jury Metaalunie Productivity Award selecteert de beste twaalf

Twaalf metaalbedrijven gaan door naar de volgende ronde van de Metaalunie Productivity Award, zo heeft de jury beslist. Deze bedrijven worden binnenkort bezocht door gespecialiseerde bedrijfsadviseurs die een rapportage uitbrengen aan de jury. Eind april zal de jury, onder leiding van Sybilla Dekker, voormalig minister van VROM, uit deze geselecteerden drie bedrijven nomineren voor de felbegeerde Award. De Productivity Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van investering in mens en bedrijf om de productiviteit te verhogen. De uiteindelijke winnaar wordt op 22 mei bekend gemaakt.

De jury van de Metaalunie Productivity Award wordt gevormd door Sybilla Dekker, oud minister VROM (juryvoorzitter), Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management Erasmus Universiteit, Grace Boldewijn, directeur BoCari Engineering BV en zwarte zakenvrouw 2002, Marcel Engels, voorzitter Uneto/Vni en Piet van Staalduinen, algemeen directeur Syntens.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf in de metaal dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die vernieuwing van het arbeidsproces centraal stellen in hun bedrijf. Doel hierbij is de arbeidsproductiviteit te verhogen en de participatie van werknemers aan het productieproces te vergroten. De Metaalunie wil hiermee bedrijven voor het voetlicht brengen die als geen ander investeren in mens en organisatie en aantoonbare activiteiten ondernemen op het gebied van personeelsbeleid, scholing, efficiënter produceren en/of andere productiviteitsverbeteringen.

De twaalf bedrijven die geselecteerd zijn voor de Metaalunie Productivity Award zijn, in alfabetische volgorde:
- Almi Machinefabriek bv te Vriezenveen

- Baak Metaal Industrie bv te Baak

- Braakhuis Borne Metaaltechniek bv te Borne

- ERBA Plaatbewerking bv te Veenendaal

- Ferral Systems bv te Monster

- Flexweld BV te Nijverdal

- MCB Moerdijk bv te Roosendaal

- Nijdra Groep te Middenbeemster

- Rimetaal bv te Vorden

- SMS Stamp Tool Technology bv te Tilburg

- Vostermans Ventilation bv te Venlo

- WW EuroValve bv te Losser

Meer informatie: Ronald Kousbroek, beleidssecretaris Technologie & Innovatie, kousbroek@metaalunie.nl of Anouk van Meeuwen, Afdeling Communicatie, meeuwen@metaalunie.nl.


---- --