Een op de vijf internetgebruikers is een allochtoon


NIEUWEGEIN, 20080310 -- Nederland telt ruim 2 miljoen allochtonen die gebruik maken van het internet. Dat staat gelijk aan 71% van alle allochtonen. Vertaald naar de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek betekent dit dat 1 op de 5 personen op internet een allochtoon is. Gemiddeld internetten de allochtonen 10 uur en 35 minuten per week.

Dat blijkt uit Foquz Media, het continu mediaonderzoek onder allochtonen van Foquz Etnomarketing. Voor Foquz Media, dat sinds 2002 loopt, worden jaarlijks 2400 face-to-face gesprekken met allochtonen van 15 jaar en ouder gehouden.

Van de vier grootste allochtone groepen - Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen - hebben Turken hebben het vaakst beschikking over internet (73%), Surinamers juist het minst (68%). Marokkanen internetten per week gemiddeld het langst (11 uur en 8 minuten), Surinamers het minst (9 uur en 56 minuten).

Internettende allochtonen zijn met name onder de jongste leeftijdsgroepen (15-19 jaar) te vinden. Hiervan maakt 87% gebruik van het internet. Zij brengen ook de meeste tijd door op het internet: 12 uur en 15 minuten per week. Van de allochtonen van 35 jaar en ouder maakt 58% gebruik van het internet. Zij brengen 4 uur en 4 minuten per week door op het internet.





Foquz Etnomarketing