Bridgis sluit SLA voor ARCADIS_Landinkaart


TIEL, 20080310 -- Bridgis uit Tiel heeft een overeenkomst (Service Level Agreement) gesloten met ARCADIS voor de levering en hosting van dataservices voor ARCADIS_Landinkaart. Dit is de nieuwe informatiedienst waarmee ARCADIS haar grote kennis en ervaring op het gebied van vastgoed, ruimtelijke inrichting en milieu toegankelijk maakt voor een brede groep gebruikers in de woningmarkt.

Een Landinkaart-omgevingsrapport geeft inzicht in de wijkkenmerken (voorzieningen, bewoners, e.d.), de aard en locatie van risico's in de omgeving (geluid, bodem, e.d.) en heersende beperkingen (bijvoorbeeld bestemmingsplannen ). De eerste versie bevat in totaal 25 verschillende onderwerpen. Een gratis voorbeeldrapport kan worden gedownload via www.arcadislandinkaart.nl.

Geo Service Centre
Bridgis beschikt over een uitgebreid netwerk van data- en informatiebronnen, het Geo Service Centre. Vanuit dit netwerk levert Bridgis tien onderwerpen in ARCADIS_Landinkaart, met name voor het onderdeel wijkkenmerken. Bridgis verzorgt ook de mapservices en de hosting van de databestanden, die ARCADIS zelf voor deze nieuwe informatiedienst gaat ontwikkelen.

Samenwerking
De brede materiekennis van ARCADIS en de uitgebreide datakennis van Bridgis vullen elkaar naadloos aan. Cees Guikers, directeur van Bridgis, is zeer ingenomen met de samenwerking met een partner met zoveel materiekennis: "Wij zullen met onze specifieke deskundigheid ARCADIS_Landinkaart maximaal ondersteunen in haar ambitie om van Landinkaart hèt loket voor omgevingsinformatie in Nederland te maken. Er wachten nog heel veel, vooral overheidsdata, op ontsluiting."

Bridgis
Bridgis is marktleider in het ontwikkelen, combineren en toegankelijk maken van geografische informatie. Zij integreert geografische databestanden van gerenommeerde datapartners in een online datanetwerk, ontwikkelt innovatieve geo-webdiensten en levert geo-data op maat. Bridgis stelt met haar online dienst DSP haar klanten in staat zeer nauwkeurige en betrouwbare selecties en analyses te maken.





Bridgis