Nederlands flipperteam prolongeert Europese titel


Brenn Oosterbaan 2e in individuele wedstrijd

KOLDING - DENEMARKEN, 20080310 -- Het Dutch Pinball Team heeft tijdens het European Pinball Championship (EPC) in Kolding (Denemarken) de landenwedstrijd voor teams gewonnen. De Nederlanders versloegen in een zinderende finale het team uit Zweden door vanuit een achterstand terug te komen en te eindigen met 39-25.

De landenwedstrijd voor teams is onderdeel van het Europees flipperkampioenschap wat afgelopen weekend in Denemarken werd gehouden. Vorig jaar won het Dutch Pinball Team dezelfde titel ook al, toen was het kampioenschap in Zweden. Het Dutch Pinball Team bestaat uit voormalig wereldkampioen flipperen Albert Nomden, Paul Jongma, Dirk Klaver en Mark van der Gugten. Een tweede team van Nederlandse spelers werd in dezelfde wedstrijd derde.

In de individuele hoofdwedstrijd werd Brenn Oosterbaan uit Amsterdam tweede. Hij versloeg in de halve finale Paul Jongma, maar moest het in de finale afleggen tegen de Zweed Jorian Engelbrektsson.

De Nederlandse Flippervereniging (NFV), met bijna 1000 leden de grootste flippervereniging van Europa, organiseerde in 2005 voor het eerst sinds de jaren '90 weer een Europese flipperwedstrijd. Dat evenement vond plaats in Zwanenburg. In 2006 werd het toernooi in Duitsland georganiseerd, in 2007 in Zweden. Volgend jaar vindt het evenement in Engeland plaats.

Meer info is te vinden op www.koldingpinball.dk en de website van de Nederlandse Flipper Vereniging: www.nfvpinball.nl.





Nederlandse Flippervereniging