CDA verheugd over werkzaamheden aan de N207 bij Rijnsaterwoude


DEN HAAG, 20080310 -- De CDA Statenfractie Zuid-Holland is verheugd over de werkzaamheden die de provincie onlangs is gestart om de N207 bij Rijnsaterwoude veiliger te maken. In schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten had zij eerder gewezen op de gevaarlijke verkeerssituatie die daar was ontstaan en had zij GS gevraagd om maatregelen.

Op de N207 bij het dorp Rijnsaterwoude was een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan nadat de provincie Zuid-Holland in 2006 groot onderhoud aan de N207 had laten verrichten. In het kader van het provinciale verkeersveiligheidsbeleid "Duurzaam Veilig" was daarbij de afslag Kerkweg vanaf de N207 verwijderd. Dit leverde in de praktijk echter gevaarlijke situaties op omdat verkeer vanuit de richting Leimuiden naar de Woudsedijk-Noord op de N207 stil moest staan om linksaf te kunnen slaan. Door middel van een grootsopgezette handtekeningenactie gaven bewoners van Rijnsaterwoude blijk van hun zorg over de ontstane situatie, maar aanvankelijk werd door de provincie geen actie ondernomen om de verkeerssituatie veiliger te maken.

De CDA Statenfractie bracht dit probleem onlangs extra onder de aandacht van GS door schriftelijke vragen te stellen over het provinciale verkeersveiligheidsbeleid in het algemeen en over praktijksituaties zoals in Rijnsaterwoude in het bijzonder. De CDA Statenfractie wees erop dat in een aantal specifieke gevallen juist de veiligheidsmaatregelen van de provincie om het aantal aansluitingen te beperken voor problemen zorgen. Zij vroeg GS daarom in gevallen zoals in Rijnsaterwoude de situatie nog eens goed te bekijken en om naar een andere oplossing te zoeken.

Deze oplossing lijkt gevonden nu de provincie besloten heeft om in Rijnsaterwoude de kruising met de Kerkweg veiliger te maken door het aanpassen van de verharding bij de tunnel onder de N207. Hierdoor kan bestemmingsverkeer voor de Woudsedijk-Noord vanuit de richting Leimuiden straks rechts afslaan en via de onderdoorgang de andere zijde van de N207 bereiken. Net als de bewoners van Rijnsaterwoude is de CDA Statenfractie blij met deze oplossing. Zij hoopt dat ook de genoemde onveilige verkeerssituaties bij Nieuwerkerk aan den IJssel en Nieuwe Tonge op een dergelijke wijze aangepakt worden door de provincie.





CDA Statenfractie Zuid-Holland