Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 033

datum: 19 februari 2008

Start herinrichting Zielhorsterweg

In de periode van maandag 10 maart tot en met maandag 21 april wordt de Zielhorsterweg afgesloten voor alle verkeer. Dat betekent overlast en ook dat weggebruikers gebruik moeten maken van omleidingsroutes om hun bestemming te bereiken. Om de duur van de overlast te beperken wordt tegelijkertijd de Rondweg Oost aangepakt en worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. In aanloop naar de werkzaamheden vinden in de week van 3 tot en met 7 maart voorbereidingen plaats.

De Zielhorsterweg is een belangrijke ontsluitingsweg voor de wijken Zielhorst en Schothorst. Nu Vathorst groeit, neemt de verkeersdruk toe. De Zielhorsterweg is namelijk een belangrijke route om van Vathorst naar het centrum van Amersfoort te rijden. Hoe beter de doorstroming op de Zielhorsterweg, hoe minder sluipverkeer er door de wijk rijdt.

Werkzaamheden

Extra uitvoegstroken, rechtdoorstroken en verkeerslichten op de kruispunten Sonnetweg, Socratesstraat en de Cornelis Drebbelstraat; deze maatregelen verbeteren de doorstroming op de Zielhorsterweg. Ook wordt de aansluiting van de Socratesstraat op de Zielhorsterweg verbreed en wordt de gehele Zielhorsterweg van nieuw asfalt voorzien. De Rondweg Oost krijgt een derde rechtdoorstrook. Bij de kruispunten met de Zijderupsvlinder en de Zielhorsterweg komen nieuwe rechtsafstroken. Hierdoor zullen de files die momenteel vaak ontstaan, vooral tijdens de ochtendspits, grotendeels verdwijnen. Dit komt de doorstroming van het verkeer ten goede, en ook de bereikbaarheid van bedrijvencentrum De Hoef.

Toelichting op de werkwijze

Omdat de Zielhorsterweg relatief smal is, moet die in zijn geheel worden afgesloten om het werk te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de Rondweg Oost en de tunnel ter hoogte van de Zielhorsterweg. Door deze werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren is het niet nodig de Zielhorsterweg op een later moment weer een aantal weken af te sluiten.

Bereikbaarheid Zielhorst, Schothorst en bedrijventerrein De Hoef

De gemeente attendeert het verkeer in de omgeving van de Zielhorsterweg en de Rondweg-Oost sinds begin februari met behulp van borden op de omleidingen die vanaf begin maart gelden.

De wijk Zielhorst is in de periode van 10 maart tot en met 21 april bereikbaar via de Laan naar Emiclaer en de Zijderupsvlinder. Vanuit het centrum is de wijk Zielhorst het best te bereiken via de Rondweg Oost. De bedrijven aan de Zielhorsterweg zijn bereikbaar via de Socratesstraat en de Sonnetweg. De spoortunnel Ringweg Kruiskamp, die onder de Zielhorsterweg doorgaat, is gewoon open.

De wijk Schothorst is bereikbaar via de Bunschoterstraat, de Hogeweg en de ringwegen. Station Schothorst is, zoals altijd, bereikbaar via de Rondweg Oost en de Computerweg.

Bedrijventerrein de Hoef is als altijd bereikbaar, via de Outputweg en de Rondweg Oost.

Informatie: Betty Weltevrede, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 42 69, e-mail am.weltevrede@amersfoort.nl.


---- --