Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op maandag 10 maart 2008 van 19:30 -22:00 uur organiseert Het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies de Stadsbijeenkomst: Krijgt Amersfoort (aan zee) nog eens 750 jaar?
Bij de Stichting Rahman, Juliëttestraat 44 te Amersfoort.

Aan bod komen actuele vragen rond klimaatverandering, de milieuproblematiek die daarmee te maken heeft en wat dat betekent voor onze leefomgeving in Amersfoort. Wat doet de gemeente hieraan? Wat zeggen de profeten, de heilige boeken en filosofen over zorg voor onze leefomgeving? Hoe gaan we er zelf mee om en wat kunnen we er aan doen. De avond zal worden ingeleid door de wethouder van milieu mevrouw G. Eerdmans, waarna drie verschillende levensbeschouwingen en religies en leerlingen van Het Stromenland locatie de Liendert aan het woord komen, stellingen deponeren en met elkaar in gesprek gaan over de stellingen. Er worden praktische tips gegeven, gevraagd kleur te bekennen in de discussie met de zaal en er is natuurlijk gelegenheid voor ontmoeting. De avond wordt afgesloten door burgemeester mevrouw A. van Vliet-Kuiper. Het Platform nodigt alle inwoners van Amersfoort van harte uit voor deze Stadsbijeenkomst, de toegang is gratis.

De Stadsbijeenkomst is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies waarin:

Raad van Kerken Amersfoort ­ Humanistisch Verbond Eemland ­ Mevlana Moskee ­ Moskeevereniging El Fath ­ Joodse Gemeente Amersfoort ­ Bahá'i-gemeenschap Amersfoort ­ Hindoestaanse Gemeenschap Amersfoort (S.M.E.A.) ­ St. Islamitisch Centrum Amersfoort ­ Rahman Educatief Centrum ­ Stichting Tawheed ­ Het Apostolisch Genootschap ­ Boeddhisme ­ Gemeente Amersfoort ­ Interreligieus reisbureau vertegenwoordigd zijn.

Met medewerking van leerlingen van Het Stromenland, school voor VMBO en LWO, locatie de Liendert.