Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 10 maart 2008

(

Politie Hollands Midden Politie vordert drie rijbewijzen in bij alcoholcontroles
De politie heeft het afgelopen weekend drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden hield de politie zaterdag 8 maart rond 01.50 uur op de Plesmanlaan een 23 jarige beginnend bestuurder uit Teylingen aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 430 ug/l.

In Gouda reed zaterdag 8 maart rond 03.30 uur een 36 jarige man uit Gouda met zijn auto op de Joubertstraat tegen een boom. Zijn bijrijder liep hoofdletsel op en werd naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. Zelf liep de Gouwenaar wat schrammen en bulten op. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 1050 ug/l.

In Haastrecht werd zaterdag 8 maart rond 19.40 uur op de Provincialeweg West een 29 jarige automobilist uit Gouda aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs en was onder invloed van alcohol. De uitslag van zijn ademanalyse was 1395 ug/l. De auto van de man is in beslag genomen.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog veertuin bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Katwijk, Leiden (3x), Leiderdorp (2x), Zoeterwoude, Roelofarendsveen, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Haastrecht, Bergambacht, Berkenwoude en Lekkerkerk.
In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.


Leiden Vermiste vrouw gevonden
De politie heeft zondagmiddag 9 maart na een melding het levenloze lichaam van de vermiste Anna Maeijer aangetroffen in het water van de Utrechtse Veer. De 62 jarige Leidse werd sinds woensdag 20 februari vermist. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden van haar overlijden.

Leiden Aanhoudingen voor heling fiets
De politie heeft maandagmorgen 10 maart tijdens een helingcontrole fietsen een 15 jarige Leidenaar aangehouden. Agenten hielden de jongen staande op de Churchilllaan om de fiets te controleren. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets van diefstal afkomstige was. Volgens de Leidenaar heeft hij de fiets enkele maanden geleden voor vijftig euro gekocht op straat. Op de Koppenhinksteeg werd een 47 Leidenaar aangehouden. Ook hij werd betrapt met een gestolen damesfiets. Volgens de Leidenaar mocht hij van een kennis dezelfde dag de fiets vanaf een pand bij de Oude Rijn meenemen.


Gouda Aanhoudingen na mishandeling
De politie heeft vrijdagavond 7 maart zes jongens van tussen de 14 en 18 jaar aangehouden na een melding van overlast op het Ronssepad door een grotere groep en de mishandeling van een persoon. Ter plaatse trof de politie een man aan die op de grond lag. De man, een 63 jarige Gouwenaar, zou van één van de jongens een klap hebben gekregen en bewusteloos zijn geraakt. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie heeft de jongeren die bij de man stonden aangehouden voor verder onderzoek naar de mishandeling.

Waddinxveen Aanhoudingen na vernieling bushok
De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 maart een 15 jarige Waddinxvener en een 17 jarige Moordrechtenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een bushok op de Dreef. De politie kreeg een melding van de vernieling door een groep jongeren. De politie trof de groep ter plaatse aan. Drie van hen renden weg. De gegevens van veertien andere jongeren zijn genoteerd. De Waddinxvener en de Moordrechtenaar werden op het Spoorpad aangehouden. De derde, een 18 jarige Waddinxvener, is in een naastgelegen sloot gesprongen en werd aan de andere kant, bij het sportterrein aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de vernieling en moet de Waddinxvener nog horen.


--------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --