Uitbreiding begraafplaats Noordlandseweg, Heinkenszand

De bestaande begraafplaats aan de Noordlandseweg in Heinkenszand zal dit jaar naar achter toe worden uitgebreid met ongeveer 900 graven. Daarnaast worden, door aanpassing van het oude gedeelte, extra graven gecreëerd. Door vernieuwing van de groenstructuur wordt de samenhang tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats versterkt.

Langs de (hoofd)paden worden beeldbepalende bomenrijen aangeplant. De situatie bij de entree en het parkeerterrein wordt overzichtelijker door de aanplant van lage beplanting. Langs het hoofdpad ontstaat ruimte voor extra graven door het vervangen van de heesterbeplanting door hagen. Het lager gelegen hoofdpad wordt opgehoogd en herbestraat om de toegankelijkheid van de grafvelden te verbeteren.

De nieuwe grafvelden worden door hagen van elkaar gescheiden. De opzet is voor het overige vergelijkbaar met de huidige terreinindeling. Rondom het nieuwe gedeelte wordt een afschermende beplantingsstrook aangeplant. Op het einde van het hoofdpad wordt een bijzondere verblijfsruimte gecreëerd met sierbestrating, meubilair en beplanting.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op de bestaande begraafplaats zal deze op werkdagen (7.30 â 16.30 uur) gesloten zijn, met uitzondering van plechtigheden. Dit zal door middel van een bord bij de ingang van de begraafplaats kenbaar gemaakt worden. De werkzaamheden worden zodanig uitgevoerd dat de begraafplaats aan het einde van iedere werkdag toegankelijk is voor bezoekers.

Aannemersbedrijf Traas en Ovaa B.V. uit Heinkenszand zal de werkzaamheden uitvoeren. Deze zullen in totaal ongeveer 20 weken in beslag nemen. Wij vragen uw begrip voor de overlast die dit werk met zich meebrengt. Wij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Vermue van de afdeling Woonomgeving, (0113) 238420.